Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege en Clairy Polak e.a.

Terror

Wegens succes terug
13 jun ’18
20:00
  • wo 13 jun ’18
    20:00 - 22:40
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 21:40
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u in de link.

Bloedspannende rechtszaak met het publiek in de rol van jury.

Een ‘battle’ tussen gevoel en verstand.

Mag je bewust meer dan honderd mensen de dood in jagen, als je daarmee de levens van tienduizenden mensen redt?

 

Een vliegtuig met 164 passagiers aan boord wordt gekaapt. De kapers dreigen het vliegtuig neer te laten storten op De Kuip waar op dat moment Feyenoord – Ajax wordt gespeeld voor 50.000 mensen. Twee F16’s worden de lucht in gestuurd en wachten op een bevel. Dat bevel komt niet. Een van de straaljagerpiloten neemt het heft in eigen handen en schiet het passagierstoestel uit de lucht om zo 50.000 levens te sparen.

 

In dit spannende stuk ziet u de rechtszaak waarin deze piloot wordt aangeklaagd voor de moord op 164 mensen. Na de zitting brengt u uw stem uit. Is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die zonder bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt? U hoort alle feiten, maar bij het verlaten van de zaal moet u uw keuze gemaakt hebben: schuldig of onschuldig. Elke voorstelling kan de uitkomst verschillen.

 

Terror is over de hele wereld een ongekend succes en een van de meest spannende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zo’n impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie. In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege zijn advocaat, Clairy Polak de rechter en u, de jury! Elke voorstelling is er een na-programma over de invloed van de terreurdreiging op onze maatschappij, waarbij de vraag centraal staat hoever de overheid mag gaan in het beschermen van haar burgers en wat dit betekent voor onze privacy.
 

 

 

Mag je bewust meer dan honderd mensen de dood in jagen, als je daarmee de levens van tienduizenden mensen redt?

Credits

met: Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege, Clairy Polak e.a. Producent: Stichting (Inter)nationale Producties Tourneeplanning en publiciteitsmateriaal: Senf Theaterpartners, Delft
 
nagesprek met Clairy Polak
Aansluitend op de voorstelling is er onder leiding van Clairy Polak een nagesprek in de theaterzaal. Een aantal acteurs uit de cast zal hierbij aanwezig zijn. Het gesprek duurt ca. 30 minuten.
 
Deze voorstelling is geschikt voor een mannenavond, maar natuurlijk ook leuk voor vrouwen!
 

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie