Shakespeares magistrale

King Lear

Het Zuidelijk Toneel
di 30
januari
  • di 30 jan
    20:00 - 22:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest

Regisseur Simon De Vos legt Shakespeares magistrale ‘King Lear’ van rond 1600 naast de situatie van de Europese Unie anno 2017. Met liefde voor Shakespeare, krachtige beeldtaal en een grenzeloos stuwende energie halen Het Zuidelijk Toneel en Het Paleis ‘King Lear’ naar het nu.

Met liefde voor Shakespeare, tien acteurs op toneel, krachtige beeldtaal en een grenzeloos stuwende energie.

Regisseur Simon De Vos legt Shakespeares magistrale ‘King Lear’ naast de huidige situatie van de Europese Unie. Koning Lear staat op het punt zijn rijk te verdelen, maar de geest is uit de fles. Hij kan zich niet meer meten met de jonge generatie, die de legitimiteit van zijn heerschappij telkens in twijfel trekt. Wanneer Lear meent dat zelfs zijn dochters zich tegen zijn idealen keren, ervaart hij dit als het ultieme verraad.

 

Door toedoen van ijdele machthebbers verzandt het oude rijk in een complete impasse. Persoonlijke belangen en sentimenten bepalen de politieke agenda, waarbij verraad en loyaliteit te midden van de chaos niet meer uit elkaar zijn te houden. Met liefde voor Shakespeare, tien acteurs op toneel, krachtige beeldtaal en een grenzeloos stuwende energie halen Het Zuidelijk Toneel en Het Paleis ‘King Lear’ naar het nu, met de huidige politieke situatie in de Europese Unie als decor.

Credits

spel Jan Hammenecker, Bram De Win, Jobst Schnibbe, Simon Boer, Michaël Pas, Scarlet Tummers, Nona Buhrs, Evgenia Brendes, Krisjan Schellingerhout en Kaspar Schellingerhout
 
inleiding om 19.00 uur door Simon Boer
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten