reactie op 'La voix humaine’

De andere stem

Toneelgroep Amsterdam
di 13
februari
  • di 13 feb
    20:00 - 21:15
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Geweest

In de monoloog ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau speelt de telefoon een genadeloze rol. Een vrouw belt met haar ex-geliefde in een laatste poging de breuk ongedaan te maken. Het publiek moet op basis van haar reacties gissen naar de mogelijke antwoorden van de man. In ‘De andere stem’ laat Ramsey Nasr deze man aan het woord.

Reactie op 'La voix humaine’.

De breuk was radicaal en abrupt, zo lijkt het. De man wil vooruit, probeert praktisch te blijven en de boedelscheiding netjes af te handelen. De vrouw aan de andere kant van de lijn lijkt het veel moeilijker te hebben, maar dat is slechts schijn. Gaandeweg wordt duidelijk dat de geliefden meermaals hebben getracht een punt achter de relatie te zetten. Beide partners blijken beschadigd uit de liefdesgeschiedenis te zijn gekomen. Het telefoongesprek wordt een levenslijn.

Ramsey Nasr speelt de pannen van het dak in deze halve dialoog.****
Het Nieuwsblad

Credits

tekst Ramsey Nasr regie Ivo van Hove spel Ramsey Nasr en Djamila Landbrug scenografie en lichtontwerp Jan Versweyveld geluidsontwerp Timo Merkies kostuums Wim Van Vliet
 
inleiding om 19.00 uur door Vera Hoogstad (dramaturg)
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten