een thrillerkomedie

Wijn

Porgy Franssen, Carine Crutzen, Vincent Croiset e.a.
wo 23
mei
  • wo 23 mei
    20:00 - 22:20
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 21:00
    Geweest

Charles en Charlotte ontvangen oude vrienden Bob en Marja voor de jaarlijkse wijnavond. De sfeer is gespannen: Charles en Charlotte zijn uit elkaar gegroeid, Marja en Charlotte mogen elkaar niet en Ed is niet uitgenodigd. Als hij alsnog komt opdagen en ook de met psychische problemen kampende dochter van Charles en Charlotte opduikt, loopt de avond volledig uit de hand.

Fotograaf: Ben van Duin
Fotograaf: Ben van Duin
Fotograaf: Ben van Duin
Fotograaf: Ben van Duin
Fotograaf: Ben van Duin
Fotograaf: Ben van Duin

 ‘WIJN’ is de opvolger van de succesvolle thrillerkomedie ‘Hartstocht’ uit 2016.

Vrienden die af en toe een flesje met elkaar opentrekken blijven langer bevriend. Hoewel… In de thrillerkomedie ‘WIJN’ nemen zes geweldige acteurs u mee in een met wijn doordrenkte avond, waarop alles net even anders loopt dan verwacht.

 

Charles en Charlotte ontvangen in hun grachtenpand in Amsterdam oude vrienden Bob en Marja voor de jaarlijkse wijnavond. Gezellig? Nou nee, want de sfeer is gespannen: Charles en Charlotte zijn uit elkaar gegroeid, Marja en Charlotte mogen elkaar niet en Charles heeft een wel heel bijzonder moment gekozen voor de wijnavond dit jaar. Bovendien is Ed dit keer niet uitgenodigd, terwijl hij de wijnavonden ooit heeft bedacht en altijd van de partij was.

 

Als hij toch nog komt opdagen en even later ook de met psychische problemen kampende dochter van Charles en Charlotte opduikt, loopt de boel compleet uit de hand. Want met drank in de man (of vrouw) liggen de geheimen snel op tafel. 

Wijn is een 'Who’s Afraid of Virginia Woolf?' voor onze tijd
NRC ★★★

Credits

tekst Philip Walkate regie Victor van Swaay spel Porgy Franssen, Carine Crutzen, Vincent Croiset, Renée Fokker, Evert van der Meulen en Randy Fokke
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten