The Chet Baker Room

Marijn Brouwers & Anne Soldaat
do 18
januari
  • do 18 jan
    20:15 - 21:45
    De Vereeniging Kleine Zaal
    geweest

Jazzlegende als symbool voor de dolende mens.

In mei 1988 overleed jazzlegende Chet Baker na een val uit het raam van het Amsterdamse Hotel Prins Hendrik. Volgens de officiële lezing omdat hij het raam opende voor een frisse neus. Of is hij gesprongen?

 

Zijn sterrenstatus, overmatige drugsgebruik en vroege dood creëerden de mythe van ‘de mooie jongen met wie het verkeerd afliep’. In ‘The Chet Baker Room’ staat de trompettist symbool voor de dolende mens, met een hotelkamer als schuilplaats. Marijn Brouwers zingt in de aanloop naar Chets dertigste sterfjaar nieuwe songs en de mooiste jazzklassiekers, die in het Nederlands werden vertaald. Brouwers, die al succesvolle hommages bracht aan Frans Halsema, Charles Aznavour en momenteel een prachtig liedprogramma met Jenny Arean speelt, wordt begeleid door topmuzikanten Hermine Deurloo, Anne Soldaat en Reyer Zwart.

Credits

regie Ruut Weissman met Marijn Brouwers mondharmonica Hermine Deurloo gitaar en percussie Anne Soldaat (contra)bas Reyer Zwart

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten