The Analogues

The White Album
do 8
februari
  • do 8 feb
    20:00 - 22:30
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 21:00
    Geweest

Eigenzinnig meesterwerk van The Beatles van de eerste tot de laatste noot.

Fotograaf: Michel Mees
Fotograaf: Michel Mees

Na ‘Magical Mystery Tour’ en ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ waagt The Analogues zich voor de derde maal aan de integrale uitvoering van een legendarisch Beatles-album. ‘The White Album’ uit 1968 heeft duidelijk een ander karakter dan zijn voorgangers. De muzikale diversiteit is ongekend, misschien omdat veel songs al tijdens de opnamen uitgroeiden tot privéprojecten van de afzonderlijke Beatles. Het van de eerste tot de laatste noot uitvoeren van dit eigenzinnige meesterwerk – van het geluid van een vliegtuig tot het sprookjesachtige, orkestrale ‘Good Night’ – vraagt om een bijzondere muzikale benadering. Naast de vijfkoppige band worden er dan ook flink wat hulptroepen – strijkers, blazers en andere gastmuzikanten – ingeroepen. Alles voor de perfecte Beatlessound tenslotte. Maar ook visueel en theatraal wordt dit derde huzarenstukje van The Analogues een hoogstandje.

Nummer na nummer wordt de betovering sterker. Hier wordt niet alleen schitterende muziek gespeeld maar er wordt een stukje muziekgeschiedenis herschreven.
Theaterparadijs
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten