Fernando Lameirinhas

7
zo 25
maart
  • zo 25 mrt
    15:00 - 16:55
    De Vereeniging Kleine Zaal
    geweest
fotograaf: Leo Veger
fotograaf: Leo Veger

Fado met hart en ziel door een zachtaardige muzikant.

Op luchtige wijze en met zelfspot onderzoeken Fernando Lameirinhas en zijn muzikanten in dit nieuwe theaterconcert de zeven klassieke zonden en de even zovele deugden. Want al zijn hebzucht, ijdelheid en toorn niet direct zonden die je associeert met de zachtaardige singer-songwriter, vanavond bekent hij schuld. En aan voorzichtigheid en gematigdheid heeft hij soms ook een broertje dood. In ‘7’ toont de Portugees als altijd zijn compassie voor de mens, omdat onze zonden en deugden nu eenmaal voor een groot deel bepalen wie we zijn. Gewapend met gitaar en ukelele serveert Lameirinhas de fado als altijd met hart en ziel en zet hij ons met zijn nieuwe liedjes aan tot nadenken.

 

In dit programma trakteert Lameirinhas ons niet alleen op ontroerende en romantische nummers, waaronder Als de liefde niet bestond van Toon Hermans, maar neemt hij ook hedendaagse communicatiekanalen op de korrel.

 

Hij brengt naast zijn gitaar een ukelele en een cavaquinho mee, waarmee hij de fado ook deze keer benadert zoals alleen hij dat kan; met hart en ziel.

 

 

Credits

zang en gitaar Fernando Lameirinhas 
én afwisselend: bas Toni Lameirinhas gitaar Daniel de Moraes piano Juan Pablo Dobal drums/percussie (Argentinië) en drums Udo Demandt
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten