From Sammy With Love

Stanley Burleson & Freek Bartels
vr 5
januari
  • vr 5 jan
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest

‘From Sammy With Love’ vertelt het verhaal van de Amerikaanse topentertainer Sammy Davis Jr., die wereldberoemd werd met nummers als ‘Mr. Bojangles’ en ‘The Candy Man’. Hij zong, danste en acteerde, en gebruikte zijn reputatie om zich in te zetten voor de rechten van Afro-Amerikanen.

Twee dagen na het overlijden van Davis in 1990, werden de lichten op The Strip van Sin City als eerbetoon tien minuten gedoofd. Tijdens zijn leven kreeg Davis te maken met racisme. Hij gebruikte zijn reputatie om zich in te zetten voor de rechten van Afro-Amerikanen, wat hem een graag geziene gast in het Witte Huis maakte. In deze swingende hitmusical kruipen multitalenten Stanley Burleson en Freek Bartels beurtelings in de huid van Davis en nemen u mee naar de roerige jaren zestig en zeventig, een periode waarin de entertainer grote successen kende, maar ook eenzaamheid.

Credits

script en regie Jonna Nordenskiöld vertaling Jörgen Raymann spel Stanley Burleson, Freek Bartels en driekoppige band

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten