MÉDITERRANÉE

Introdans
wo 10
januari
  • wo 10 jan
    20:00 - 21:50
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 20:40
    Geweest

Temperament, sensualiteit en levenslust in volledig Spaans programma met werk van uitsluitend Spaanse choreografen.

Hans Gerritsen
Hans Gerritsen
Hans Gerritsen
Hans Gerritsen
Hans Gerritsen
Hans Gerritsen
Hans Gerritsen
Hans Gerritsen
Hans Gerritsen
Hans Gerritsen
Hans Gerritsen
Hans Gerritsen
Hans Gerritsen
Hans Gerritsen

Introdans dompelt het theater onder in zuidelijke sferen met werk van uitsluitend Spaanse choreografen. Hun benadering van dans is aards, intuïtief en gevoelsmatig, vol Latijns temperament, sensualiteit en levenslust.

Cayetano Soto komt in ‘MÉDITERRANÉE’ royaal aan bod. Hij is momenteel internationaal een van de meest gevraagde dansmakers en staat bekend om zijn eigenzinnige balletten, vol technische uitdagingen. Dat is goed te zien in het gevoelige ‘Sortijas’, een werk met uiterst gecompliceerde en ongebruikelijke lifts, op muziek van Lhasa de Sela. Het veelgeprezen ‘Conrazoncorazon’ laat een heel andere kant van Soto zien. Het ballet is geestig, uitbundig en snel en het dansplezier spat werkelijk van het podium.

Naast deze twee succesvolle stukken danst Introdans een gloednieuw duet van de Barcelonees. Ook de jonge choreograaf Jorge Pérez Martínez komt met een nieuwe creatie en laat in het openingsballet gelijk maar het voltallige Introdans-ensemble opdraven. Het wonderschone ‘Rassemblement’ van Spanjes meest bekende choreograaf, Nacho Duato, maakt dit zinderende programma compleet.

“Het zestien leden tellende dansensemble lijkt geen enkele beperking te ervaren van de zwaartekracht. Solo's worden afgewisseld met ensembelspel in steeds veranderende samenstelling. De technische prestaties zijn groot.” … “Sortijas en Contracorriente zijn pareltjes van aftastende gratie en schoonheid die de wetten van choreograaf Soto volgt: technische uitdagingen voor de dansers met ruimte voor improvisatie.” Meppeler Courant

 

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten