I/II/III/IIII

ICK | Kris Verdonck
di 21
november
  • di 21 nov
    20:00 - 21:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest

Choreograaf en beeldend kunstenaar Kris Verdonck is gefascineerd door de relatie tussen mens en machine en transformeert voor ‘I/II/III/IIII’ het toneel tot een poppenkast met levende mensen. 

 

Vier danseressen van ICK hangen als marionetten in een grote machine. Een solo, een duet, een trio en een kwartet volgen elkaar op in een choreografie van identieke bewegingen. Zijn ze vrij of worden ze gestuurd door de machine? De danseressen moeten kiezen tussen overgave en controle.

De beelden die ‘I/II/III/IIII’ oproept, zijn verwarrend en dubbelzinnig: ze herinneren ons aan de witte vogels uit ‘Het Zwanenmeer’, maar ook aan meegesleurde dierlijke karkassen, zwevende engelen en neerstortende mensenlijven.

“De evenwichtsoefening tussen menselijke controle en machinale overgave wordt tot het einde volgehouden. Juist dat maakt ‘I/II/III/IIII’ zo intrigerend.” (De Standaard)

Zoveel kijk- en denkwerk biedt deze ingenieuze theaterinstallatie, dat je die in zijn gehéél wel vier keer zou willen zien.' (NRC Handelsblad *****)

"Dwong in 2007 het experiment vooral respect af, nu dringt ook de politieke gelaagdheid van I/II/III/IIII diep door. .... Een tijdloze zwanenzang" (Theaterkrant *****)

Credits

concept en regie Kris Verdonck met vier danseressen (ICK) dramaturgie Marianne Van Kerkhoven kostuumontwerp Shampoo & Conditioner lichtontwerp Luc Schaltin muziek Stefaan Quix

fotografie: Alwin Poiana

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten