Side A: Split into One

Nederlands Dans Theater 1
za 9
december
  • za 9 dec
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 20:30 - Eindtijd 22:10
    Geweest

In de drie wereldpremières in ‘Split into One’ komen de kracht en schoonheid van pure beweging samen. 

Beeld: Rahi Rezvani
Beeld: Rahi Rezvani
Beeld: Rahi Rezvani
Beeld: Rahi Rezvani
Beeld: Rahi Rezvani
Beeld: Rahi Rezvani
Beeld: Rahi Rezvani
Beeld: Rahi Rezvani
Beeld: Rahi Rezvani
Beeld: Rahi Rezvani

Edward Clug maakt zijn eerste werk voor NDT 1 en bevestigt hiermee zijn vooraanstaande plek in de Nederlandse moderne danswereld. De Roemeen – artistiek directeur van het Sloveense Maribor Ballet – debuteerde bij het Nederlands Dans Theater met zijn creatie ‘mutual comfort’ (2015) voor NDT 2. De tweede première is een ballet van Medhi Walerski. Leidsch Dagblad schreef in 2016 na de première van ‘GARDEN’, Walerski’s vorige werk voor het NDT: “Er schuilt een tedere grootsheid in zijn gebaren, die bescheiden aan de oppervlakte komen en daar een lichte schittering brengen.” NDT sluit het programma af met een gloednieuw werk van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Het duo maakte al ruim vijftig balletten voor de groep, waarin keer op keer het onderzoek van menselijke relaties als inspiratiebron dient.

'Sisters' van Sol León & Paul Lightfoot
De titel 'sisters' is geïnspireerd op de metafoor van verbindingen en onvoorwaardelijke liefde voor elkaar. Ondanks uiteenlopende paden en levensverhalen sinds de kindertijd, is een band tussen zussen blijvend.

'Proof' van Edward Clug
'Proof' is Edward Clugs eerste creatie voor NDT 1. Voor deze nieuwe choreografie voelde hij zich geïnspireerd door de muziek van Radiohead: "Radiohead is meer dan alleen mijn favoriete band; ze zijn de soundtrack van mijn andere kant; het luisteren naar hun muziek voelt alsof ik een zelf ontdek die ik nog niet heb ontmoet."

'SOON' van Medhi Walerski
Voormalig NDT-danser Medhi Walerski was ruim een decennium als danser aan het gezelschap verbonden. Vorige seizoen creëerde hij nog het stuk 'GARDEN' voor NDT 1.

"De topgroep van Nederlands Dans Theater schittert in speelse en strenge choreografieën" .... "Van klinisch en futuristisch (Clug) via levendig en speels (Walerski) tot melancholiek en verhalend (León & Lightfoot)." (Volkskrant)

Deze voorstelling heeft twee pauzes:de eerste pauze begint om ca. 20.30 uur, de tweede pauze is om ca. 21.10 uur. De voorstelling duurt tot ca. 22.10 uur.

Hieronder de trailer van 'Sisters'

 

Credits

Be my guest
Bij deze voorstelling organiseren wij ‘Be my guest’, een vrijblijvende ontmoeting voor de nieuwsgierige bezoeker. Tijdens de pauze en na afloop kunt u aansluiten bij de speciale ontmoetingsplek in het Theatercafé / Grand Café Restaurant. Onze gastvrouw ontvangt u hier en er is ruimte voor een drankje en een praatje. En wie weet, haken de artiesten ook nog even aan.
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.