Romeo & Julia

Staatsopera van Tatarstan
do 4
januari
  • do 4 jan
    20:00 - 22:05
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 21:10
    geweest

Meesterlijke balletklassieker over hartstochtelijke, onmogelijke liefde. Romeo en Julia zijn ongetwijfeld de twee meest vertolkte personages binnen de theatermuren. Ook Prokofjev liet zich door het verhaal van de onmogelijke liefde inspireren. Met zijn schitterende compositie uit 1934 legde hij het fundament onder deze wereldwijd geliefde klassieker, een van de hoogtepunten uit de klassiek-romantische ballettraditie.

Meesterlijke balletklassieker over hartstochtelijke, onmogelijke liefde.

Romeo en Julia zijn waarschijnlijk de twee meest vertolkte personages binnen de theatermuren. De thema’s die Shakespeare aansnijdt – vurige liefde, haat, geweld en passie – boeien al sinds mensenheugenis en zullen ons nog wel even bezighouden. Ook Prokofjev liet zich door het verhaal van een onmogelijke liefde inspireren. Met zijn schitterende compositie uit 1934 legde hij het fundament onder deze wereldwijd geliefde klassieker, een van de hoogtepunten uit de klassiek-romantische ballettraditie. De uitvoering is in uitstekende handen bij het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan, een van de topgezelschappen van Rusland en expert op het gebied van grote klassieke balletten. Het gezelschap brengt het ultieme liefdesverhaal tot leven met prachtige dans, indrukwekkende decors, weelderige kostuums en hartverscheurende, meeslepende ontmoetingen tussen de twee geliefden. In de beste Russische danstraditie nemen de sterdansers u mee naar het door familievetes verscheurde Verona. Ondertussen bloeit de liefde tussen Romeo en Julia, tot aan het diep-tragische eind.

Romeo en Julia zijn waarschijnlijk de twee meest vertolkte personages binnen de theatermuren.

Credits

muziek Sergej Prokofjev choreografie Boris Myagkov met live orkestbegeleiding

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten