Fotograaf: Raymond de Vries

Conny Janssen Danst

INSIDE OUT
15 mrt ’18
20:00
  • do 15 mrt ’18
    20:00 - 21:20
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Na een succestour in 2015 langs volle zalen en een nominatie voor een Zwaan - de dansvakprijs van Nederland - komt INSIDE OUT van het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst terug. Naast een groot, avontuurlijk dansersensemble stelde Janssen speciaal voor deze voorstelling een verrassend muzikaal team samen met onder meer singer-songwriter iET.

Choreografe Conny Janssen liet zich voor INSIDE OUT inspireren door de term Exploded Drawings. Drie dimensionele constructietekeningen en de gedachte dat iets moet worden opengebroken om te ontdekken wat achter de façade speelt. Het zijn metaforen voor systemen maar ook voor de soms dwingende dynamiek binnen groepen mensen. In INSIDE OUT gaat zij op zoek na ar onderhuidse levens, naar de rol van het individu in de complexiteit van een massa. Naar het kleine detail in het
grote geheel. Pas als het harde pantser openscheurt kan het eigene zich openbaren.
 

INSIDE OUT 2018
Conny Janssen ziet het opnieuw uitbrengen van bestaand werk als een kans om repertoire verder te ontwikkelen. Niet alleen andere dansers, ook emotionele afstand en de ervaring van nieuwe creaties beïnvloeden de manier waarop zij haar eigen werk bekijkt. De hernieuwde versie van INSIDE OUT is daarom geen nostalgische terugblik, maar het resultaat van een vitaal nieuw creatieproces met andere dansers en ruimte voor nieuwe keuzes.

 

Live muziek
Naast een dansersensemble bestaande uit jonge talenten en bekende gezichten, stelt Conny Janssen voor INSIDE OUT een verrassend muzikaal gezelschap samen, geleid door singersongwriter/muzikante iET en gitarist/multi-instrumentalist Budy Mokoginta. In samenwerking met toetsenist Thierry Castel en cellist Keimpke Zigterman spelen zij nieuwe composities waarin vooral de stem van iET met al haar klanken naar het binnenste van de dansers leidt.

 

Meer weten?
Lees hier verschillende interviews met betrokkenen van de voorstelling 'INSIDE OUT'. Interessante achtergrondinformatie de mensen op het podium en het creatieproces van de voorstelling.

Soms kijk je naar iets waar je niet bij kunt komen. Alle informatie, al het menselijke, is binnen de structuur opgesloten. Als een lichaam omsloten door huid. Pas als je de buitenkant eraf pelt en de binnenkant wordt blootgelegd, zie je de schoonheid van de onderdelen, de details en onderlinge verbanden.
Conny Janssen

Credits

choreografie Conny Janssen dans Adi Amit, Laura Belgrano, Davide Bellotta, Tu Ngoc Hoang e.a. muziekcompositie iET, Budy Mokoginta livemuziek iET, Budy Mokoginta,  Thierry Castel en Keimpke Zigterman e.a. toneelbeeld Thomas Rupert lichtontwerp Marc Heinz en Remko van Wely kostuumontwerp Babette van den Berg

 

inleiding om 19.00 uur door Liesbeth Osse, dans- en dansfilmdeskundige. Zij ontwikkelt participatieprojecten, schrijft, coacht en geeft inleidingen op dansvoorstellingen. Zij is o.a. verbonden aan Gouden Dans, Het Nationale Ballet en Conny Janssen Danst.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie