Antigona

Opera Trionfo in co-productie met Theater Osnabrück
za 17
maart
  • za 17 mrt
    20:00 - 23:10
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 21:40
    geweest

Achttiende-eeuws meesterwerk vol monumentale koorscènes en dramatische aria’s.

Fotograaf: Jörg Landsberg
Fotograaf: Jörg Landsberg
Fotograaf: Jörg Landsberg
Fotograaf: Jörg Landsberg
Fotograaf: Jörg Landsberg
Fotograaf: Jörg Landsberg
Fotograaf: Jörg Landsberg
Fotograaf: Jörg Landsberg
Fotograaf: Jörg Landsberg
Fotograaf: Jörg Landsberg

Koning Creonte probeert wanhopig controle te krijgen over zijn door burgeroorlog verscheurde stad. Hij raakt daarbij in conflict met de fanatieke dochter van zijn zwager, Antigona. Haar beide broers vinden de dood in een strijd tegen elkaar, waarna Creonte beveelt dat slechts één broer begraven mag worden – de ander wordt beschouwd als landverrader en verdient geen graf. Creontes politieke drijfveren botsen met Antigona's religieuze overtuigingen en persoonlijke idealen, wat uitloopt op een aangrijpend familiedrama waarin alle betrokkenen worstelen met hun geweten en gevoel.

 

De muziek van de Italiaanse componist Tommaso Traetta (1727-1779) herinnert ons aan Mozart en Gluck. Zijn tijdgenoten prezen dit werk als ‘de beste opera uit de achttiende eeuw’. Antigona bestaat uit monumentale koorscènes, dramatische aria’s en een kleurrijke orkestratie. 

 

Floris Visser, artistiek directeur van Opera Trionfo, is een van onze meest succesvolle jonge operaregisseurs. Hij was de eerste Nederlander die door de beroemde Bolshoi Opera in Moskou werd uitgenodigd voor een gastregie, Così fan tutte in 2014, waarmee hij twee keer genomineerd werd voor het Gouden Masker, de belangrijkste theaterprijs in Rusland. Sindsdien regisseert hij operaproducties die worden overladen met internationale prijzen.

 

Lees meer in het programmaboek.
  

In de regie van Floris Visser kon de tragedie zich prachtig ontrollen.
Place de l' Opéra

Credits

muziek: Tommaso Traetta regie: Floris Visser decor en kostuums: Dieuweke van Reij | lichtontwerp: Alex Brok m.m.v. solisten, koor en orkest van het Theater Osnabrück

inleiding om 19.00 uur door Jeroen Swarte

 

 
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten