Die Zauberflöte

Staatsopera van Tatarstan
do 22
maart
  • do 22 mrt
    20:00 - 22:10
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 20:55
    geweest

‘Die Zauberflöte’ zit vol symboliek en mysterie en inspireerde Mozart tot enkele van zijn mooiste en meest betoverende melodieën. Staatsopera van Tatarstan brengt het meesterwerk in een Harry Potter-achtige sfeer: het ideale decor voor de vele wonderbaarlijke verwikkelingen met geheime deuren, gevaarlijke opdrachten en toverkrachten.

‘Die Zauberflöte’ is de meest gespeelde opera van Mozart en behoort sinds de eerste opvoering in 1791 tot het onverwoestbare repertoire. Het werk zit vol symboliek en mysterie en inspireerde Mozart tot enkele van zijn mooiste en meest betoverende melodieën. De thema’s van het loslaten van je kind en de zoektocht naar de ware liefde zijn van alle tijden, net als het streven naar kracht, schoonheid en wijsheid. En hoe lastig is het niet om als mens van goede wil op het rechte pad te blijven? Die worsteling tussen goed en kwaad vormt de leidraad van ‘Die Zauberflöte’, waarin het licht uiteindelijk wint van de duisternis. In een betoverende uitvoering neemt de Staatsopera van Tatarstan het publiek mee naar een Harry Potter-achtige sfeer: het ideale decor voor de vele wonderbaarlijke verwikkelingen met geheime deuren, gevaarlijke opdrachten en toverkrachten. Zo wordt het een magische operabeleving. De opera wordt in het Duits gezongen, met Nederlandse boventiteling.

Credits

muziek Wolfgang Amadeus Mozart libretto Emanuel Schikaneder
inleiding om 19.00 uur door Jeroen Swarte
 
Be my guest
Bij deze voorstelling organiseren wij ‘Be my guest’, een vrijblijvende ontmoeting voor de nieuwsgierige bezoeker. Tijdens de pauze en na afloop kunt u aansluiten bij de speciale ontmoetingsplek in het Theatercafé. Onze gastvrouw ontvangt u hier en er is ruimte voor een drankje en een praatje. En wie weet, haken de artiesten ook nog even aan.
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten