Sum Thoughts

Nederlands Dans Theater 2
vr 11
mei
  • vr 11 mei
    20:00 - 22:05
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 20:25
    geweest

‘Sum Thoughts’ is een rijke schakering van lyrische tot experimentele dans, door nieuw en gevestigd talent. De jonge dansers van NDT 2 worden in dit programma blootgesteld aan een veelvoud aan danstalen. 

 

Het programma heeft twee pauzes: na de eerste choreografie en na de derde.

fotografie: Rahi Rezvani
fotografie: Rahi Rezvani

Van lyrisch tot experimenteel werk door nieuw en gevestigd talent.

Voormalig NDT-danser Marina Mascarell maakt haar allereerste creatie voor het gezelschap. De avond toont tevens een wereldpremière van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Naast de twee nieuwe werken voert NDT 2 Short Cut (1999) van grootmeester Hans van Manen en Edward Clugs mutual comfort (2015) ten tonele. Sum Thoughts wordt daarmee een rijke schakering van lyrisch tot experimenteel werk door nieuw en gevestigd talent.

Short Cut van grootmeester Hans van Manen is een meesterwerk uit zijn 120 balletten tellende oeuvre, alle met zijn onmiskenbare signatuur. Over Short Cut zei Hans van Manen: “Voor deze choreografie was ik op zoek naar één lang adagio. Toen ik bij toeval de strijkkwartetten van Jacob ter Velde hoorde was ik buitengewoon verrast. Ik werd getroffen door de tonaliteit, door het poëtische en het stuwende ritme. Ritme is immers, zoals Balanchine ooit zei, de bodem van de danskunst.”

In mutual comfort laat Edward Clug de dansers ietwat nerveuze en korte bewegingen uitvoeren, wat uitmondt in een gedetailleerde en scherp gedefinieerde choreografie. Poëtische en beeldend weet Marina Mascarell haar maatschappelijke betrokkenheid in dans te vertalen. Als choreograaf is Mascarell sinds zes jaar actief bij Korzo producties. Sinds hun eerste creatie voor NDT 2 in 1989 maakten Sol León en Paul Lightfoot ruim vijftig choreografieën voor het gezelschap. Sum Thoughts toont wederom een wereldpremière van het vermaarde choreografenduo.

 

 

 

Credits

choreografieën A Hefty Flood (Mascarell) mutual comfort (Clug) Short Cut (Van Manen) Subtle Dust (Léon & Lightfoot)
 
 
inleiding om 19.00 uur door Saskia Bosman. Saskia Bosman is afgestudeerd als docent moderne dans en improvisatie/compositie aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts. De afgelopen 12 jaar is Saskia werkzaam bij de afdeling Talentontwikkeling & Educatie van het Nederlands Dans Theater.
 
geluidsniveau bij choreografie Marina mascarell
Wij wijzen u erop dat het geluidsniveau bij de choreografie van Marina Mascarell als luid ervaren kan worden, hoewel er geen normen overschreden worden. U kunt, als u wilt, oordopjes afhalen bij de kassa/informatiebalie.
 
kalender NDT programma 2018-2019
Wilt u alles weten over de programma's van NDT in komend seizoen? Klik hier om de fraaie kalender aan te vragen.
 

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten