Sum Thoughts

Nederlands Dans Theater 2
vr 11
mei

‘Sum Thoughts’ is een rijke schakering van lyrische tot experimentele dans, door nieuw en gevestigd talent. De jonge dansers van NDT 2 worden in dit programma blootgesteld aan een veelvoud aan danstalen. 

fotografie: Rahi Rezvani
fotografie: Rahi Rezvani

Van lyrisch tot experimenteel werk door nieuw en gevestigd talent.

Onderdeel van:
Inleidingen
Educatieaanbod

Voormalig NDT-danser Marina Mascarell maakt haar allereerste creatie voor het gezelschap. De avond toont tevens een wereldpremière van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Naast de twee nieuwe werken voert NDT 2 Short Cut (1999) van grootmeester Hans van Manen en Edward Clugs mutual comfort (2015) ten tonele. Sum Thoughts wordt daarmee een rijke schakering van lyrisch tot experimenteel werk door nieuw en gevestigd talent.

 

Short Cut van grootmeester Hans van Manen is een meesterwerk uit zijn 120 balletten tellende oeuvre, alle met zijn onmiskenbare signatuur. Over Short Cut zei Hans van Manen: “Voor deze choreografie was ik op zoek naar één lang adagio. Toen ik bij toeval de strijkkwartetten van Jacob ter Velde hoorde was ik buitengewoon verrast. Ik werd getroffen door de tonaliteit, door het poëtische en het stuwende ritme. Ritme is immers, zoals Balanchine ooit zei, de bodem van de danskunst.”

In mutual comfort laat Edward Clug de dansers ietwat nerveuze en korte bewegingen uitvoeren, wat uitmondt in een gedetailleerde en scherp gedefinieerde choreografie. Poëtische en beeldend weet Marina Mascarell haar maatschappelijke betrokkenheid in dans te vertalen. Als choreograaf is Mascarell sinds zes jaar actief bij Korzo producties. Sinds hun eerste creatie voor NDT 2 in 1989 maakten Sol León en Paul Lightfoot ruim vijftig choreografieën voor het gezelschap. Sum Thoughts toont wederom een wereldpremière van het vermaarde choreografenduo.

 

 

 

Credits

inleiding om 19.00 uur

Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie