Orkest van de 18e eeuw

La clemenza di Tito (Mozart)
vr 13
oktober
  • vr 13 okt
    19:30 - 22:10
    De Vereeniging Concertzaal
    Pauze 20:40
    Geweest

Na de sprankelende uitvoering van ‘Le nozze di Figaro’ in 2015 keren de “pioniers van de historische uitvoeringspraktijk” terug naar Nijmegen met Mozarts ‘La clemenza di Tito’.

Annelies van der Vegt
Annelies van der Vegt

Een topcast vertolkt de hoofdrollen in deze semi-geënsceneerde versie. "Een knap operahuis dat hier tegenop kan, ga dat zien en horen." (De Telegraaf)

La clemenza di Tito speelt zich af in Rome in het jaar 79. Vitellia, dochter van keizer Vitellius die een aantal jaren geleden opzij is gezet, hoopt toch de troon te bereiken door keizer Titus te verleiden. Maar Titus heeft een oogje op Berenice. De beste vriend van Titus, Sextus, heeft daarentegen gevoelens voor Vitellia. Genoeg stof voor een verhaal over vriendschap, macht, wraak en genade, waar Mozart muzikaal wel raad mee wist!

De opera wordt in het Italiaans gezongen en is voorzien van Nederlandse boventiteling.

"Een frisse blik op Mozarts haastklus", lees hier het interview met Kenneth Montgomery door Peter van der Lint (Trouw)

Rosanne van Sandwijk en Laetitia Gerards waren te gast bij Podium Witteman en zongen een stuk uit La Clemenza di Tito. Kijk het fragment terug vanaf 06:00. 

"Dirigent Kenneth Montgomery zorgt voor de nodige vaart, drama, controle en een enkele gedurfde tempowisseling. En door het hoge muzikale tempo – lekker fel en snel - en het sterke acteerwerk van de jonge zangers vliegen de drie uren voorbij". (NRC)

"De semi-concertante uitvoering door het Orkest van de Achttiende Eeuw was een goede daad: er zit prachtige muziek in en daarvoor was een uitstekende jonge cast aangetrokken met grotendeels Nederlandse zangers. Anders Dahlin was een mild klinkende Tito. Deirdre Angenent gaf een goede karakteruitbeelding van Vitellia […]." (Dagblad van het Noorden)

Credits

dirigent Kenneth Montgomery tenor Anders Dahlin (Titus) mezzosopraan Paula Murrihy (Sesto) sopraan Deirdre Angenent (Vitellia) sopraan Laetitia Gerards (Servilia) mezzosopraan Rosanne van Sandwijk (Annio) bas Henk Neven (Publio) regie Jeroen Lopes Cardozo m.m.v. Cappella Amsterdam

Mozart La clemenza di Tito (semi-scenisch)

inleiding door Sieuwert Verster om 18.30 uur

Be my guest
Bij deze voorstelling organiseren wij ‘Be my guest’, een vrijblijvende ontmoeting voor de nieuwsgierige bezoeker. Tijdens de pauze en na afloop kunt u aansluiten bij de speciale ontmoetingsplek in het Theatercafé / Grand Café Restaurant. Onze gastvrouw ontvangt u hier en er is ruimte voor een drankje en een praatje. En wie weet, haken de artiesten ook nog even aan.

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten