Kit Armstrong (piano) & Szymanowski Kwartet

ma 16
oktober
  • ma 16 okt
    20:15
    De Vereeniging Concertzaal
    Geweest
Het Szymanowski Kwartet behoort tot de meest succesvolle strijkkwartetten van dit moment. De Amerikaanse pianist Kit Armstrong veroverde als wonderkind al het hart van Alfred Brendel. Samen staat het vijftal garant voor een kamermuzikale avond op hoog niveau.
Multitalent Kit Armstrong is behalve pianist ook componist en behaalde tevens graden in de natuurwetenschappen en wiskunde. Zijn spel is volgens muziekcritici van een “betoverende natuurlijkheid en ontspannen vanzelfsprekendheid”.
 
Samen met de Poolse strijkers wijdt Armstrong zich aan het pianokwintet van Edward Elgar. Het werk ademt de sfeer van het Engelse landschap in een kalme zomer.
 
"It was hard not to fall in love with the Szymanowski Quartet..” (New York Times).

Credits

Ornstein Suicide in an Airplane Szymanowski Nocturne & Tarantella Byrd Dona nobis pacem J.S. Bach twee Sinfonia’s; vier Koraalpreludes Elgar pianokwintet
 
inleiding in de Annazaal om 19.15 uur
 
Georganiseerd door de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek.
Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie