Creator/Destroyer

Maarten Ornstein
vr 24
november
  • vr 24 nov
    20:15
    De Vereeniging podium-op-podium
    geweest
Creator / Destroyer is een intrigerende muziekvoorstelling over wetenschap, haar beoefenaars, en hun drijfveren en angsten.

Maarten Ornstein en Dana Linssen maakten de ‘deeltjes-cantate’ Creator/Destroyer, over elementaire fysica, de deeltjesversneller in Genève en uitvinder Higgs. Een intrigerende muziekvoorstelling over wetenschap, haar beoefenaars, en hun drijfveren en angsten.

Creator/Destroyer is een compositie in 17 delen. Deze komen overeen met de 17 delen van het Standaardmodel van de Elementaire Fysica. De muziek is speels, kleurrijk en zeer dynamisch met elementen uit zowel contemporaine muziek als jazz.

In Creator/Destroyer komen zowel het deeltje zelf als de wetenschappers aan het woord. Daarnaast zijn er delen over het CERN en haar personeel, de tranen van Peter Higgs, het Zwitsers bankgeheim èn de vraag wáárom we toch zo op zoek zijn naar iets dat onzichtbaar is. Creator/Destroyer wordt uitgevoerd door 3 vocale solisten en 5 musici.

Creator/Destroyer beleefde in 2015 een zeer succesvolle en uitverkochte première en was daarna nog te horen op festival Wonderfeel en de Nacht van Kunst en Kennis. Ook werden delen uitgezonden via Radio 4.

Alternatieve opstelling – toneel op toneel
In overleg met de musici is gekozen voor een alternatieve opstelling. Het publiek zit, evenals de musici, op het podium in de grote concertzaal.

 

Credits

compositie Maarten Ornstein libretto Dana Linssen alt Helena Rasker mezzo Jeannine Valeriano bariton Mattijs van de Woerd piano Michiel Scheen cello Geneviève Verhage en Jörg Brinkmann basklarinet Michiel van Dijk en Maarten Ornstein
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten