Im wunderschönen Monat Mai

Reinbert de Leeuw, Loes Haverkort & Asko|Schönberg
za 9
december
  • za 9 dec
    20:15 - 21:15
    De Vereeniging Concertzaal
    Geweest
In Im wunderschönen Monat Mai, de liederencyclus van Reinbert de Leeuw, wordt actrice/zangeres Katja Herbers vervangen door Loes Haverkort.
Katja moet helaas door werkverplichtingen in het buitenland de tournee afhouden.

'Im wunderschönen Monat Mai' is Reinbert de Leeuws veelgeprezen en bekroonde muziektheatrale visie op de liederen van Schumann en Schubert met actrice Katja Herbers in de hoofdrol en De Leeuw zelf op piano. De welbekende romantische liederen bewerkte hij voor stem, piano en ensemble tot een eigenzinnige en kwetsbare, maar wonderschone cyclus. Een reis door het leven en de tragische liefde met alle menselijke emoties die daarbij horen. De rol van de zangeres/actrice is expressief en bewogen, het gaat zowel om acteren als zingen. De jonge actrice Loes Haverkort neemt deze dubbelrol voor haar rekening. In 2008 werd 'Im wunderschönen Monat Mai' bekroond met een Edison.

"De Leeuw heeft z'n 21 liederen even vrijmoedig als virtuoos ingekort of opgerekt, geïnstrumenteerd en vervlochten, consequent zoekend naar het drama en de lyriek, het genie achter de noten, de scherpe klauw van de liefde, dood en Sehnsucht." (de Volkskrant)

"De Leeuw had voor een smaakvolle, superromantische instrumentatie gezorgd." (Trouw)

Credits

vocaliste/actrice Katja Herbers piano Reinbert de Leeuw driemaal zeven liederen naar Schumann en Schubert

fotografie Loes Haverkort: Suzanne Rensink Reinbert de Leeuw: Nielson&Claus
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten