Bijzondere setting

NJO: Nationaal Jeugd Orkest

Inside Out Orchestra
vr 26
januari
  • vr 26 jan
    20:15 - 21:20
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest

Het NJO: Nationaal Jeugd Orkest biedt al ruim zestig jaar een podium aan jong toptalent. Tijdens Inside Out Orchestra brengt het orkest een Tsjechisch programma in een bijzondere setting.

'Inside Out Orchestra' is de titel van dit bijzondere wintertourneeprogramma. U kunt het orkest tijdens dit concert 'van binnenuit’ ervaren. De stoelen zijn uit de zaal verwijderd en het orkest speelt op de vlakke vloer. Na het openingsstuk, ‘Het sluwe vosje’ van Leoš Janáček, kan een deel van het publiek plaatsnemen tussen de musici. Dompel u onder in de meeslepende klanken van de Zevende Symfonie van Antonin Dvořák. Mocht u een stoel 'inside the orchestra' té dichtbij vinden: ook op andere plekken in de concertzaal klinkt de Tsjechische orkestmuziek prachtig.


Het eerder aangekondigde pianoconcert van Prokofjev komt, in verband met de bijzondere opzet van dit programma, te vervallen.

 

De Duitse maestro Georg Fritzsch heeft zijn sporen als Generalmusikdirektor bij verschillende Duitse orkesten en operatheaters verdiend en is daarnaast altijd een enthousiaste en inspirerende coach voor jonge dirigenten en musici. De ideale man dus om dit prachtige programma met het Nationaal Jeugd Orkest uit te voeren.

 

Wolfgang app
Bij dit concert kunt u bij Symfonie nr. 7 van Dvorák gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een Smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat er – precies op dat moment – gebeurt in de muziek. Wolfgang vertelt in bondige, goed getimede zinnen. Af en toe een blik op uw smartphone is voldoende. We raden u de app Wolfgang van harte aan en adviseren u om thuis alvast de (gratis) app te downloaden. Vergeet bij het concert dan niet om uw smartphone op stil te zetten.

 

Download hier Wolfgang voor iPhone

Download hier Wolfgang voor Android

 

Let op: dit programma maakt geen onderdeel uit van het Nationaal Theaterweekend.

Hoor de warmte van de fluiten, de zwiepende streken van de contrabassen, de gave toon van de aanvoerder van de hoorns. Zo klinkt het puik van de Nederlandse en Belgische conservatoria dat zich voor een paar maanden heeft samengevoegd tot het Nationaal Jeugd Orkest.
de Volkskrant

Credits

dirigent Georg Fritzsch Janáček Suite Het Sluwe Vosje Dvorák Symfonie nr .7
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten