fotograaf: Carli Hermes

Carmina Burana

Rotterdam Symphony Chorus en Lucas & Arthur Jussen
16 feb ’18
20:15
  • vr 16 feb ’18
    20:15 - 22:25
    De Vereeniging Concertzaal
    Pauze 20:55
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

De grandioze 'Carmina Burana' in een bescheiden bezetting. Uitgevoerd door de gebroeders Jussen kan dat alleen maar heel spectaculair worden.

Carl Orff werd wereldberoemd met zijn Carmina Burana. Uit het prachtig geïllustreerde manuscript Carmina Burana, met ruim duizend middeleeuwse liederen en gedichten, koos Carl Orff er 24 en zette deze op muziek. Orffs leerling Wilhelm Killmayer bewerkte de Carmina Burana voor een bezetting met twee piano’s en slagwerk zodat ook kleinere ensembles het populaire werk kunnen uitvoeren. Rotterdam Symphony Chorus en gastzangers delen het podium met Lucas en Arthur Jussen, de slagwerkgroep van het Radio Filharmonisch Orkest en drie topvocalisten. It's all in the family: vader Paul Jussen speelt mee in de slagwerkgroep.

Voor de pauze klinken Brahm's 'Schicksalslied' en een selectie uit  'Liebesliederwalzer', uitgevoerd door het Rotterdam Symphony Chorus en met pianobegeleiding van Eline de Gast en Ellyne Wieringa.

Credits

Rotterdam Symphony Chorus (en gastzangers bij Orff), Academy of Vocal Arts Den Haag (kinderkoor) dirigent Wiecher Mandemaker sopraan Renate Arends tenor Yves Saelens bariton Raoul Steffani piano (Orff) Lucas en Arthur Jussen slagwerkgroep van het Radio Filharmonisch Orkest piano (Brahms) Eline de Gast en Ellyne Wieringa 
Johannes Brahms selectie uit Liebeslieder-Walzer; Schicksalslied Carl Orff Carmina Burana (bew. Killmayer)
 
Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Evert Snel Piano's & Vleugels

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie