Nederlands Studenten Orkest

17 feb ’18
20:15
  • za 17 feb ’18
    20:15 - 22:30
    De Vereeniging Concertzaal / vrije plaatskeuze
    Pauze 21:00
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Al 66 jaar bewijst het Nederlands Studentenorkest (NSO) dat 100 studenten in 10 dagen tijd een orkest van professioneel niveau kunnen worden.

Het thema van dit jaar is ‘NSO Droom!’ Met het thema ‘NSO Droom!’ worden parallellen getrokken tussen het NSO in het algemeen en het NSO project in 2018 in het bijzonder. Zo verwijst ‘Droom!’ naar de droom die veel studenten hebben om mee te spelen met het NSO, maar ook naar de toekomstdromen van jonge talenten die bij het NSO betrokken worden.


Het visionaire karakter van ‘NSO Droom!’ komt tevens direct terug bij de samenwerking met de soloharpist Remy van Kesteren. Remy zet zich in om op zijn eigen wijze met zijn harp een brug te slaan tussen klassieke muziek en popmuziek.


Programma: muziek vol verbeeldingskracht en fantasie

In ‘Prélude à l’après-midi d’un faune’ bezingt Debussy een warme, lome middag waarin een faun fantaseert over een nimf. Dit stuk is gebaseerd op een gedicht van Stéphane Mallermé waarin deze middag beschreven wordt. Ook in Petroesjka van Igor Stravinsky staat de relatie tussen fantasie en werkelijkheid centraal. Het stuk is oorspronkelijk geschreven als ballet en vertelt een Russisch volksverhaal over poppen die tot leven komen en hun eigen leven gaan leiden in een droomwereld.

Credits

dirigent Ivan Meylemans harp Remy van Kesteren
Kortekaas Opdrachtcompositie Ginastera Harpconcert Debussy Prélude à l'Après-midi d'un faune Stravinsky Petrouchka
 
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie