Holland Baroque & Eric Vloeimans

Carrousel
do 22
februari
  • do 22 feb
    20:15 - 21:45
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest

Holland Baroque en Eric Vloeimans waren twee jaar terug met het programma 'Old, new & Blue' in De Vereeniging. De succesvolle samenwerking smaakte naar meer, dus nu keren ze terug met hun nieuwe programma 'Carrousel'.

'Carrousel' is de titel van het tweede album van Eric Vloeimans en Holland Baroque. Waar het eerste album 'Old, New & Blue' nog een ontmoeting was van twee stijlen, bestaat in 'Carrousel' de grens tussen barok en modern niet meer; de muzikale versmelting is een feit. Samen met Eric Vloeimans beweegt Holland Baroque zich tussen cornetto en celesta, tussen Bach en Vloeimans, tussen barok en nu. Het album is vernoemd naar het gelijknamige stuk Carrousel, waarin er voortdurend wordt voortgeborduurd op Bach: spelen met herhaling. Herhaling is zowel in de geïmproviseerde muziek van Eric, als in de barokmuziek een wezenlijk gegeven. Het resultaat is een pracht van een album, dat op 19 november 2017 bekroond werd met de Edison Klassiek Publieksprijs.

 

“Holland Baroque is nergens bang voor. Het ensemble heeft mij de barok in getrokken en geeft me de ruimte om mijn ziel en zaligheid in het improviseren te leggen: een waanzinnige combi.” (Eric Vloeimans)


“Tijdens de cd-opnames werden we overdonderd door de antieke schoonheid van de cornetto die zo wondermooi mengt met de Vloeimans sound. We ontdekten hoe vanzelfsprekend het klinkt om in een Bachkoraal barokke strijkers met celesta te laten versmelten. Stukje bij beetje is ons duidelijk geworden dat muren tussen genres er niet toe doen als je eroverheen durft te kijken.” (Judith en Tineke Steenbrink, Artistiek Team Holland Baroque)

 

Lees hier het interview met Judith & Tineke Steenbrink en Eric Vloeimans van Holland Baroque.

Credits

Be my guest
Bij dit concert organiseren wij ‘Be my guest’, een vrijblijvende ontmoeting voor de nieuwsgierige bezoeker. Na afloop kunt u aansluiten bij de speciale ontmoetingsplek in het Grand Café Restaurant. Onze gastvrouw ontvangt u hier en er is ruimte voor een drankje en een praatje. En wie weet, haken de artiesten ook nog even aan.
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten