Boris Giltburg, piano & Pavel Haas Kwartet

wo 14
maart
  • wo 14 mrt
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal
    €26.00
    Geweest

Pianist Boris Giltburg en het Pavel Haas Kwartet traden al eerder – afzonderlijk – op in series van de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek. In dit concert slaan zij de handen ineen voor een uitvoering van Sjostakovitsj' Pianokwintet uit 1940.

Het Pavel Haas Kwartet behoort inmiddels tot de absolute top onder de strijkkwartetten. Het viertal opent het concert met Sjostakovitsj Strijkkwartet in f, een werk vol tederheid en melancholie afgewisseld met hartstocht, humor en strijdlust. De warme, melancholische en introspectieve muziek in Schuberts 'Rosamunde' strijkkwartet weerspiegelt Schuberts gemoedstoestand in die periode.

De warme, melancholische en introspectieve muziek in Schuberts 'Rosamunde' strijkkwartet weerspiegelt Schuberts gemoedstoestand in die periode.

Credits

Schubert Strijkkwartet in a, 'Rosamunde'

Sjostakovitsj Strijkkwartet nr. 7; Pianokwintet

 

Georganiseerd door de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek.

Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie