Boris Giltburg, piano & Pavel Haas Kwartet

14 mrt ’18
20:15
  • wo 14 mrt ’18
    20:15
    De Vereeniging Concertzaal / vrije plaatskeuze
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Pianist Boris Giltburg en het Pavel Haas Kwartet traden al eerder – afzonderlijk – op in series van de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek. In dit concert slaan zij de handen ineen voor een uitvoering van Sjostakovitsj' Pianokwintet uit 1940.

Het Pavel Haas Kwartet behoort inmiddels tot de absolute top onder de strijkkwartetten. Het viertal opent het concert met Sjostakovitsj Strijkkwartet in f, een werk vol tederheid en melancholie afgewisseld met hartstocht, humor en strijdlust. De warme, melancholische en introspectieve muziek in Schuberts 'Rosamunde' strijkkwartet weerspiegelt Schuberts gemoedstoestand in die periode.

De warme, melancholische en introspectieve muziek in Schuberts 'Rosamunde' strijkkwartet weerspiegelt Schuberts gemoedstoestand in die periode.

Credits

Schubert Strijkkwartet in a, 'Rosamunde'

Sjostakovitsj Strijkkwartet nr. 7; Pianokwintet

 

Georganiseerd door de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie