Ardemus Quartet

Dutch Classical Talent
zo 18
maart
  • zo 18 mrt
    15:00 - 16:15
    De Vereeniging Kleine Zaal
    geweest

“Grote spelvreugde en een aanstekelijke muzikaliteit ondersteunen hun hoge speelniveau.” Lovende woorden van topsaxofonist Arno Bornkamp over het Ardemus Quartet. 

Het herbergt vier nationaliteiten en is daarmee het meest kosmopolitische gezelschap van Dutch Classical Talent. Het viertal won afgelopen jaar de Publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours en eerder een concours voor jonge musici in Zagreb. Nu gaan ze voor de hoogste eer.

 

De vier musici leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf het eerste moment voelden zij een natuurlijke manier van samenspelen en al snel sloeg de muzikale vonk over. De naam van het kwartet was dan ook snel duidelijk: Ardemus is Latijns voor ‘wij branden’.

“Het Ardemus Saxophone Quartet is een ongelooflijk gedreven ensemble van topmusici.

Credits

sopraansaxofoon Lisa Wyss altsaxofoon Lovro Mercep tenorsaxofoon Jenita Veurink baritonsaxofoon Yo-yo Su
 
Dutch Classical Talent presenteert de grootste talenten, de markantste persoonlijkheden en de opvallendste avonturiers van de jongste generatie musici in Nederland. Dutch Classical Talent is een initiatief van de Nederlandse concertzalen, Concertvrienden, NPO Radio 4 en JCP Stichting.
 
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten