Raoul Steffani & Daan Boertien

Dutch Classical Talent
zo 15
april
  • zo 15 apr
    15:00
    De Vereeniging Kleine Zaal
    geweest

De jonge bariton Raoul Steffani en pianist Daan Boertien bewijzen dat het romantische lied springlevend is.

De jonge bariton Raoul Steffani en pianist Daan Boertien bewijzen dat het romantische lied springlevend is.

Logisch, want deze muziek vol ware emotie zoals verliefdheid, woede en humor, is een onsterfelijk genre. Het tweetal kiest niet voor grote gebaren en drukke ensceneringen, maar voor de puurste emoties, recht uit het hart. Daarmee het publiek raken, dat is de tijdloze missie van dit duo.

 

Geïnspireerd door persoonlijke ontmoetingen en masterclasses met beroemde zangers als Thomas Hampson en Anne Sofie von Otter hebben Steffani & Boertien een veelzijdig en afwisselend programma voor u samengesteld. Naast bekende meesterwerken zoals Robert Schumanns in 1840 gecomponeerde „Liederkreis op. 24” (naar gedichten van Heinrich Heine) en bekende liederen van Richard Strauss, verlaten zij ook bewust de gebaande paden met hun keuze voor Zweedstalige liederen van Jean Sibelius (1865-1957) en de in 2015 gecomponeerde liedcyclus „The Last Letter” van de Amerikaanse componist Nico Muhly (*1981).

 

Hieronder een fragment van hun optreden bij Podium Witteman.

Credits

liederen van o.a. Schumann, Sibelius en Muhly
 
Dutch Classical Talent presenteert de grootste talenten, de markantste persoonlijkheden en de opvallendste avonturiers van de jongste generatie musici in Nederland. Dutch Classical Talent is een initiatief van de Nederlandse concertzalen, Concertvrienden, NPO Radio 4 en JCP Stichting.
 
rondleiding
Voorafgaand aan het concert is er een korte rondleiding met uitleg over de geschiedenis en de decoratie van de Kleine Zaal. De rondleiding start om 14.20 uur en duurt tot ca. 14.45 uur. Aanmelden is niet nodig.

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten