fotografie: Pablo Delfos

Spotlight: Michel van der Aa

Nieuw Amsterdams Peil, Michel van der Aa & Wende
20 apr ’18
20:15
  • vr 20 apr ’18
    20:15 - 22:15
    De Vereeniging Concertzaal
    Pauze 21:05
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

In ‘Spotlight’ geeft Nieuw Amsterdams Peil een componist Carte Blanche om een programma samen te stellen, waarbij invloeden, inspiraties en guilty pleasures aan bod komen. Michel van der Aa, een van de meest toonaangevende componisten van dit moment, staat deze avond in de ‘Spotlight’.

Hij is uniek in de manier waarop hij muziek, film en theater tot één organisch geheel weet te vormen. Dit avontuurlijke programma zal daar ongetwijfeld ook sporen van dragen. 

 

Een belangrijk deel van het programma bestaat uit werken van collega componisten waar van der Aa een klik mee heeft.

 

Zo klinkt er naast zijn eigen werk de hypnotiserende muziek van de IJslandse Anna Thorvalsdottir, de ruige jazzy muziek van de Zwitser Dieter Ammann en pulserende pop-rock van de Engelse Anna Meredith. De jonge Nederlandse componist Thomas Bensdorp komt met de première van The House of Breath#1 met elementen van een abstracte docu-thriller.

 

Speciale gast deze avond is Wende. Net zo onverschrokken als de band stort zij zich op van der Aa’s noten in How are we today en bundelt zij met Michel haar krachten in het schrijven van een set ultieme ongeëvenaarde hemelbestormende songs. Kortom een avond om niet te missen!

 

Met special guest Wende.

Credits

werk van Vander Aa, Wende, Thorvalsdottir, Ammann, Meredith en Bensdorp
inleiding om 19.15 uur door Michel van der Aa
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie