The Secret Diary of Nora Plain

Nora Fischer, Ragazze Quartet en Remco Menting
18 mei ’18
20:15
  • vr 18 mei ’18
    20:15 - 21:15
    De Vereeniging Kleine Zaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u in de link.

'The Secret Diary of Nora Plain' vertelt het hartverscheurende verhaal van Nora Plain die een eigen leven probeert te leiden in een wereld die zich steeds meer aan haar opdringt. De liedcyclus – op het grensvlak van pop, jazz en klassiek - wordt vertolkt door de avontuurlijke zangeres Nora Fischer, het Ragazze Quartet en drummer Remco Menting.

fotografie: Nichon Glerum
fotografie: Nichon Glerum
fotografie: Nichon Glerum
fotografie: Nichon Glerum

Een persoonlijk en hartverscheurend relaas over de verhoudingen tussen maatschappij, privacy, paranoia en erotiek.

De liedcyclus is omgeven door de broeierige klanken van een strijkkwartet en de onvoorspelbare ritmiek van een jazzdrummer. Het ensemble laat zich inspireren door zowel de liedcycli van Schubert als The Juliet Letters van Elvis Costello & The Brodsky Quartet.

 

The Secret Diary ging in première tijdens November Music 2017 en werd jubelend ontvangen:

 

Alles klopte in Nora Plain, dat ging over kijken en bekeken worden, over de erotische, technologische en paranoïde blik, over macht en privacy en angst.” … “Nora Fischer, allesbehalve plain, betoonde zich een betoverende podiumpersoonlijkheid die met haar mimiek en vooral haar stem – naturel geluid, grote beheersing – voortdurend wisselende sferen opriep en een fascinerende psyche gestalte gaf.
NRC

Credits

muziek Morris Kliphuis libretto Lucky Fonz III
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie