Jong Talent

Vriendenconcert

Nijmeegs Blazersensemble & Cecilia van Berkum
zo 21
januari
  • zo 21 jan
    15:00 - 16:35
    De Vereeniging Kleine Zaal
    Pauze 15:40
    geweest

De Vrienden van De Vereeniging bieden jong talent graag een podium. In dit concert staat de talentvolle violiste Cecilia van Berkum in the spotlights. Ze wordt begeleid door het Nijmeegs Blazersensemble.

Georganiseerd door de Vrienden van De Vereeniging.

Het Nijmeegs Blazersensemble (NBE) vindt het belangrijk dat muzikaal talent podiumervaring kan opdoen. Conservatoriumstudenten krijgen vaak onvoldoende gelegenheid om als solist op te treden. Daarnaast kunnen deze musici met hun optredens een voorbeeld zijn voor andere jongeren en hen enthousiasmeren voor klassieke muziek. Het NBE nopdigde daarom de Nijmeegse Cecilia van Berkum uit als soliste.

 

Cecilia vertolkt het vioolconcert van Kurt Weill, avontuurlijke muziek die doet denken aan Stravinsky en Hindemith. Het Nijmeegs Blazersensemble opent het concert met Respiration Suite van Jurriaan Andriessen, die hij in 1962 schreef voor een congres van ademhalingsfysiologen. Tot slot klinkt de melodieuze Serenade opus 44 van Antonin Dvorák.

 

Cecilia van Berkum (1997) studeert viool aan het conservatorium van Utrecht bij Elisabeth Perry, oud-leerling van de Yehudi Menuhin school. Ze begon op achtjarige leeftijd met viool spelen. In 2015 werd ze aangenomen op de Sweelinck Academie, de Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam, waar zij les kreeg van Reinette Thiadens.

 

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten