Nationaal Theaterweekend: Groots en Meeslepend

Operette voor een tientje: Een Huzarenstukje
zo 28
januari
  • zo 28 jan
    13:00 - 13:45
    Stadsschouwburg Theatercafé
    geweest

Steef de Jong heeft zijn hart verpand aan de operette, maar deze ouderwetse vorm van musical is langzaam aan het verdwijnen. En dat vindt Steef jammer, want hij houdt erg van ouderwetse dingen. Daarom brengt hij het genre weer onder de mensen en ontwikkelde een speciale huiskameroperette.

 

Een Huzarenstukje is een bewerking van Viktoria und ihr husar van Paul Abraham uit 1930, een toonbeeld van de vooroorlogse operette met heerlijke melodieën, fijne personages en romantische intriges. In de intieme setting van uw woonkamer brengt Steef een integrale eenmansversie van dit vier aktes tellende meesterwerk. Elke akte in een nieuw decor!

Laat u meevoeren in de wereld van Viktoria, haar huzaar Stefan en de Amerikaanse ambassadeur John Cunlight. Laat u overrompelen door de Japanse avant-gardistische danskunstenares O Lia San. Ga mee op reis naar Siberië, Japan en Sint Petersburg. In slechts 45 minuten – want de saaie stukken worden overgeslagen – leidt dit alles tot een verrassende ontknoping op een goulashparty in Hongarije.

Deze voorstelling is onderdeel van het Theaterweekend
Op 27 en 28 januari vindt het Nationaal Theaterweekend plaats. Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging deed hier de afgelopen twee jaar succesvol aan mee en ook dit seizoen bieden wij in dit speciale weekend verschillende voorstellingen aan die u elk voor slechts € 10 kunt bezoeken. Op deze manier krijgt iedereen de kans om voor een kleine prijs kennis te maken met theater. 

 

Credits

door Steef de Jong regie Ina Veen techniek René Rood decors en kostuums Steef de Jong, Nina Vreeken, Willy Veen
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten