Nijmegen Blijft in Beeld

Op weg naar een groene stad
ma 16
april
 • ma 16 apr
  14:00 - 16:30
  De Vereeniging Concertzaal
  Pauze 15:00
  geweest
 • ma 16 apr
  20:00 - 22:30
  De Vereeniging Concertzaal
  Pauze 21:00
  geweest

 Historische beelden van stad en omgeving in Concertgebouw De Vereeniging.

Regionaal Archief Nijmegen
Regionaal Archief Nijmegen

Op 16 april kunnen liefhebbers van beelden van oud-Nijmegen hun hart weer ophalen. Dan pakt de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld weer flink uit tijdens haar jaarlijkse filmvoorstelling. Deze stichting verzamelt en vertoont al sinds 1984 bewegende historische beelden van onze stad en omgeving. Ieder jaar wordt in twee grote voorstellingen in De Vereeniging een selectie van dit verzameld materiaal vertoond. Vorig jaar augustus begon men met de voorbereidingen van de voorstelling. Uit het rijke archief van de stichting werd filmmateriaal geselecteerd uit vroegere jaren. Dit keuzeproces is een delicaat gebeuren. 


Dit jaar hebben de samenstellers gekozen voor een afwisseling van oude filmpjes uit de collectie en compilaties van oude beelden, d.w.z. dat er stukjes uit oude films gecombineerd zijn tot een nieuw film. Natuurlijk is er aansluiting gezocht bij het feit dat Nijmegen dit jaar Green Capital is. In de voorstelling zult u bewegende beelden tegen komen van natuurlijk groen en van door mensen gefabriceerd groen. Beelden van de stad, maar ook van de omgeving zoals Lent, Beuningen, Beek-Ubbergen en de Plasmolen. U kunt zien hoe vervuilende werkzaamheden geleidelijk aan groener worden, hoe steeds duurzamer personen- en goederenvervoer ruimte schept voor ontspanning in min of meer groene uitspanningen. Van de iconische Groene Waalbrug gaanwe via smakelijke maaltijden en kinderwagens naar de nostalgische trolleybus. Ook aan andere herdenkingsfeiten in 2018 zal aandacht worden besteed. Dit jaar is immers ook Marikenjaar, en is het 65 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond, waarvoor men ook in Nijmegen een steunactie organiseerde. En een traditionele hoofdrol in het programma zal natuurlijk ook vervuld worden door de historische beelden van ons stadscentrum. Deze keer zullen de beelden uit 1938 en 1965 ongetwijfeld zorgen voor verbazing en herkenning in de zaal.

Er is speciaal voor deze dag een SNBiB driegangenmenu samengesteld in het Grand Café Restaurant De Vereeniging. Kijk hier voor reserveren en meer informatie.

Op weg naar een groene stad, filmvoorstelling van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld.
Concertgebouw De Vereeniging, maandag 16 april, aanvang 14.00 en 20.00 uur. (Ze duren ongeveer twee en een half uur)

 

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten