Carel Kraayenhof Ensemble

30!
25 okt ’18
20:00
  • do 25 okt ’18
    20:00 - 22:10
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 20:55
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

30! is 30 jaar prachtige muziek en wereldverhalen. Van Adiós Nonino; de traan van Maxima naar Osvaldo Pugliese in Buenos Aires, van oude tangomelodieën naar nieuwe en bestaande composities van Carel, waaronder Clavel Rojo, met 30 jaar verhalen.

In 2018 wordt er een feestje gevierd in het theater: Sexteto Canyengue, de groep die bandoneonist en componist Carel Kraayenhof oprichtte toen hij 30 werd, bestaat 30 jaar. De band heet inmiddels Carel Kraayenhof Ensemble.

 

30! omvat 30 jaar prachtige muziek en wereldverhalen. Over de reizen van Carel: van Broadway tot Havana en van Moskou tot Beijing. Over zijn ontmoetingen met Ennio Morricone, Dalai Lama en Sting. En natuurlijk over zijn geliefde bandoneon, die van zo’n grote waarde is in Argentinië dat de straatkinderen namaakbandoneons maken van wijndozen.



Over de tango worden twee belangrijke dingen gezegd: hij komt omhoog uit de modder en hij vertelt het leven in 3 minuten. Carel kan dat als geen ander. Op de klei in de Beemster componeert hij zijn prachtige muziek, zo uit de modder. Rauwe en indringende klanken vloeien samen in een beeldschone wereld van melodieuze muziek.

 

Het Carel Kraayenhof Ensemble heeft zich gespecialiseerd in het Argentijnse tango-repertoire en de lichtklassieke muziek, gecomponeerd door onder anderen Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal, maar maakt ook graag uitstapjes naar andere wereldmuziekgenres en filmmuziek. Met Pugliese en Piazzolla komt het hechte en rotsvaste sextet weer thuis in de vertrouwde en geliefde wereld van de Argentijnse tango.

 

na afloop: Tangosalon

Na afloop van de voorstelling kunnen de beentjes van de vloer tijdens een tangosalon in het Theatercafé. Dj Arnaud draait passende plaatjes. Eindtijd ca. 23.45 uur

 

★★★★★ Dit is Kraayenhof op zijn best, ontroerend, troostend, met de neus op de feiten.
Noordhollands Dagblad

Credits

bandoneon, artistieke leiding, composities en arrangementen Carel Kraayenhof piano en composities Juan Pablo Dobal eerste viool Bert Vos tweede viool Iefke Wang contrabas Jaap Branderhorst cello Jan Willem Troost geluid Rimmelt van Lummel tourmanagement Juli Golin regieadviezen Leoni Jansen

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie