Harlem Gospel Choir

16 dec ’18
20:00
  • zo 16 dec ’18
    20:00 - 22:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 20:45
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u in de link.

Het wereldberoemde Harlem Gospel Choir staat bekend om haar krachtige zang, glorieus geluid en aanstekelijke energie. Al meer dan twee decennia lang zijn ze hét gospelkoor van Amerika en reizen zij de hele wereld over met de inspirerende kracht van zwarte gospelmuziek.

Diepgeworteld in de geschiedenis van de Afrikaans-Amerikaanse slavenhandel, is de gospeltraditie terug te voeren tot de jaren 1700 toen Afrikaanse slaven hun muzikale erfenis naar Amerika brachten en combineerden met hun nieuwe geloof - het christendom. Uit de ontberingen en de beproevingen van de slavernij is de gospeltraditie geboren die de muziek zoals wij die kennen voor altijd veranderd heeft. Blues, soul en rock ‘n roll... ze hebben allemaal hun oorsprong in de gospeltraditie. Met het Harlem Gospel Choir beleef je de gospelklassiekers zoals die vandaag de dag in de kerken van Harlem onverminderd klinken.

 

De lijst van supersterren waar het koor mee op heeft getreden is evenzo lang als indrukweekend met o.a. Bono, Diana Ross, The Gorillaz, Andre Rieu, Damon Albarn, Pharrell Williams en meest recent JamieXX, Raury, Lang Lang, Lou Gramm van Foreigner, Dee Snider van Twisted Sister en Sia. Het Harlem Gospel Choir trad op voor maar liefst drie presidenten (Obama, Carter en Nelson Mandela), twee pausen (Paus Johannes Paulus II en paus Benedictus XVI), Ban Ki-Moon en de Algemene Vergadering van de VN. En het koor maakte opnames met onder meer Keith Richards, The Chieftains en Trace Adkins.


Harlem Gospel Choir omarmt de sfeer van het Amerikaanse Gospel. Ieder concert is aanstekelijk enthousiast; een achtbaanrit vol zang en dans; een gospel feest! De rijke harmonieën en de dynamische sound van het Koor zijn ''UNFETTERED & JOYOUS''. Haar harmonieuze liedjes van liefde, hoop en inspiratie zal je diep van binnen raken.

 

 

 

Maak je klaar om je voeten te bewegen, met je handen te klappen en zelfs te dansen bij dit energieke, vrolijke en uitbundige optreden!

Be my guest
Bij deze voorstelling organiseren wij ‘Be my guest’, een vrijblijvende ontmoeting voor de nieuwsgierige bezoeker. Tijdens de pauze en na afloop kunt u aansluiten bij de speciale ontmoetingsplek in het Theatercafé of Grand Café Restaurant. Onze gastvrouw ontvangt u hier en er is ruimte voor een drankje en een praatje. En wie weet, haken de artiesten ook nog even aan.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie