Fotografie: Danny Ellinger
Reprise

Ellen ten Damme

PARIS - BERLIN
27 dec ’18
20:00
  • do 27 dec ’18
    20:00 - 22:15
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 20:55
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Muzikale ode aan Franse en Duitse chansonniers en topentertainers. Alleskunner Ellen ten Damme beweegt zich kriskras door het knarsende en piepende Europa en roept op tot Chantez! Dansez! Maintenant!

 “Je Veux L’amour!” Van Parijs naar Berlijn, via Amsterdam en weer terug.
 

Met de geweldige muziek uit de jaren ‘20, waarin Parijs en Berlijn voorop liepen, ook wel het interbellum genoemd. Maar natuurlijk ook met de muziek uit de jaren ‘40 en ‘50 en de muziek van vandaag de dag. Denk aan de heerlijke nostalgie van Edith Piaf, Bertold Brecht en Kurt Weill, maar ook aan grootse artiesten als Yves Montand, Brigitte Bardot , Stromae en Marlene Dietrich.

 

Samen met haar achtkoppige superband The Magpies raast Ellen door een eeuw Europa heen. Zelf heeft ze in de halve eeuw dat ze hier al rondloopt al veel mogen meemaken, amoureuze avonturen of juist niet, toch vraagt zij zich vrolijk af: “Kan ik er iets aan doen, dat alles naar de klote gaat? Nee!” Dus laten we dansen en zingen. De liefde en het leven vieren, nu! Je Veux L’amour, (verdomme).


Een muzikale ode aan de chansonniers en topentertainers van de vorige eeuw. Geniet u van onze altijd bijzondere Nederlandse alleskunner Ellen ten Damme en haar fantastische orkest, dit keer ook Franstalig!


 

Chantez! Dansez! Maintenant!

★★★★ Ellen ten Damme en de exercitie van wederzijdse liefde
Jacques D’Ancona (Dagblad van het Noorden)

Credits

producent Ellen ten Damme B.V. muzikanten Thijs Cuppen, Guus Bakker of Mark Haanstra, Arthur Lijten, Marieke de Bruijn, Jos Teeken, Ben Mathot, Mark Mulder en Matthias Konrad regie adviezen Ruut Weissman regie Karel de Rooij

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie