Fotografie: Fred van Diem
Multimediaal muziektheater

Amsterdam Klezmer Band

Septacost
18 jan ’19
20:15
  • vr 18 jan ’19
    20:15
    De Vereeniging Kleine Zaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Overal ter wereld eindigen optredens van de Amsterdam Klezmer Band in spontane dansfeesten. De theatershow ‘Septacost’ is meer dan een Klezmerparty. De band speelt met de verwachtingen van het publiek in een multimediale voorstelling die balanceert tussen melancholie en euforie.

Klezmer heeft naast een uitbundige ook een weemoedige kant – net als de band zelf. De intimiteit van het theater leent zich bij uitstek om dat donkere, mysterieuze karakter uit te diepen. Hoe voelt het om eenzaam te zijn? Biedt de vlucht in het feestgedruis troost of is dat een illusie? ‘Septacost’ is een virtuoze zoektocht naar de remedie tegen eenzaamheid. De band neemt je mee op verkenning door de krochten van de ziel. Verstilde momenten en meeslepende solo’s maken de vervreemding voelbaar.

 

Gelukkig is er licht in de duisternis. De muziek biedt troost en werkt louterend, zoals een opzwepende eredienst waarnaar de titel ‘Septacost’ verwijst. De muziek kruipt vanzelf onder je huid en al snel is het onmogelijk om stil te blijven zitten. De vraag is niet of, maar wanneer je wordt beloond met een bevrijdende apotheose.

 

‘Septacost’ ging in 2017 in première op Oerol en is doorontwikkeld voor het theater. De voorstelling onderstreept dat de Amsterdam Klezmer Band zich niet laat beperken door tradities en verwachtingen. De band omarmt de meest uiteenlopende muziekstijlen en culturen en schakelt moeiteloos tussen ingetogen stukken en hypnotiserende feestnummers.

'Septacost’ is een virtuoze zoektocht naar de remedie tegen eenzaamheid.

Een absoluut feest! Rasmuzikanten, geweldige sfeer en zeer verrassende omlijsting. Een aanrader!
publieksreactie

Credits

producent Amsterdam Klezmer Band muzikanten Jasper de Beer (double bass, guitar banjo, backing vocals) Job Chajes (alto saxophone, vocals) Alec Kopyt (vocals, percussions) Gijs Levelt (trumpet) Joop van der Linden (trombone, percussions) Janfie van Strien (clarinet, backing vocals) en Theo van Tol (accordion) regie Martin Draax

 

website www.amsterdamklezmerband.com

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie