Maaike Ouboter

Vanaf nu is het van jou
1 mrt ’19
20:00
  • vr 1 mrt ’19
    20:00 - 21:50
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 20:45
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u in de link.

Singer-songwriter Maaike Ouboter scoorde een enorme hit met "Dat Ik Je Mis", na haar auditie voor de Beste Singer-Songwriter van Nederland. Luister, voel, vind er wat van; vanaf nu is het van jou.

In 2015 verscheen haar debuutalbum en speelde zij haar eerste theaterconcert waarin jaren aan muziek, notities en zinsflarden uit haar opschrijfboekjes werden gedeeld.
Nu is Maaike terug met nieuwe liedjes. Een nieuwe zoektocht. Naar menselijkheid. Naar de duizenden verschillende relaties die we met elkaar aangaan. Of we nu bloedverwanten zijn, of een toevallige voorbijganger. Relaties die soms pijnlijk, soms ongemakkelijk, soms hilarisch, maar vooral ook teder zijn. Een concert over al die verhoudingen. Over onmacht en onbegrip. Over verlangen, geluk, liefde, en hoe aandoenlijk we kunnen zijn in al onze onhandigheid. Omdat we het zo hard proberen. En dat is ook wat waard.

 

- Je grist je woorden uit de lucht alsof het nooit de bedoeling was dat ze je mond verlieten. Je sluit ze even af in het donker van je handen. Zoals je vroeger motjes ving. Paniekerig fladderen ze rond tussen je gesloten vingers. Tot ze, bijna, geen zuurstof meer krijgen. En dan laat je er licht bij. Duizelig door het donker zijn zij: alweer vergeten dat ze samen een zin vormen, een gedachte. En ik: vergeten waar we het over hadden.-

 

Wederom neemt Maaike de toeschouwer mee in haar wereld van muziek en mooie liedjes aangevuld met ontwapenende anekdotes en verhalen. Haar nieuw te verschijnen album zal hierin de basis vormen.

 

Nu is Maaike terug met nieuwe liedjes. Een nieuwe zoektocht. Naar menselijkheid.

Credits

fotografie Sanja Marusic

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie