wo 6 mrt ’19 20:00

Anneke van Giersbergen

Inchecken
6 mrt ’19
20:00
  • wo 6 mrt ’19
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Anneke van Giersbergen begon als zangeres van metalpioniers The Gathering en kreeg direct wereldwijd erkenning als rockzangeres en muzikaal is Anneke haar grenzen blijven verkennen. Ze blijft met haar kraakheldere stem zowel liefhebbers van akoestische luisterliedjes, als metalheads betoveren.

In 1994 stond Anneke van Giersbergen voor het eerst op het podium als zangeres van metalpioniers The Gathering en maakte ze als 21-jarige van haar passie haar beroep. Ze kreeg vrijwel direct wereldwijd erkenning als rockzangeres, maar muzikaal is Anneke altijd haar grenzen blijven verkennen. Inmiddels blijft ze met haar kraakheldere stem zowel liefhebbers van akoestische luisterliedjes, als metalheads betoveren.

Sinds eind jaren negentig vliegt Anneke voor optredens de hele wereld over. Buenos Aires, Beiroet, Chicago, Helsinki – ze trad op in meer dan 40 landen en geniet nog steeds van het onderweg zijn. Tijdens de vluchten wordt er gekletst, gelachen, plannen gemaakt, en herinneringen opgehaald. Anneke geeft haar publiek tijdens de vliegreis een inkijkje in haar leven vol muziek en onderweg zijn. Ze vertelt anekdotes en zingt mooie akoestische uitvoeringen van songs uit haar 25-jarige carrière. Een feest van herkenning voor haar vaste volgers en een verrassende kennismaking voor nieuw publiek.

Bio: Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al weer vele jaren een succesvolle solocarrière. Anneke maakte daarnaast een kindervoorstelling en ze is te horen in de Efteling-attractie Baron 1898. Ze deed twee theatertournees, meerdere televisieoptredens, en in 2016 richtte ze haar nieuwe metalband VUUR op.

Anneke viert 25-jarige carrière in muziek

Credits

zang en gitaar Anneke van Giersbergen gitaar Ferry Duijsens 

website www.annekevangiersbergen.com

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie