met in de hoofdrollen Joris Smit en Jacob Derwig

Het duel

survival of the fittest
za 19
januari

Rusland. Negentiende eeuw. Een badplaats aan de Zwarte Zee. Hoogzomer.

 

Lajevski (Joris Smit) en zijn geliefde Nadezjda (Violet Braeckman) zijn twee jaar geleden naar het zuiden gereisd om aan de kust een nieuw leven te beginnen. Zij heeft, smoorverliefd, voor hem haar echtgenoot in Sint-Petersburg in de steek gelaten. Maar nu is hun liefde bekoeld en wordt Lajevski geplaagd door twijfel en zelfhaat. In de zomerse hitte lopen de spanningen hoog op. Wanneer bioloog Von Koren (Jacob Derwig) openlijk beweert dat overtollige mensen als Lajevski de evolutie van de mensheid schaden, leidt deze provocatie tot de ultieme survival of the fittest: een duel op leven en dood.

Fotografie: Sarah Carlier
Fotografie: Sarah Carlier
Fotografie: Sarah Carlier
Fotografie: Sarah Carlier
Fotografie: Sarah Carlier
Fotografie: Sarah Carlier
Fotografie: Sarah Carlier
Fotografie: Sarah Carlier

Een koortsachtige toneelavond als een speelfilm, waarin acht acteurs de strijd om het ‘goede leven’ met een geladen pistool uitvechten.

 

Met Het duel gaat een ‘nieuwe’ Tsjechov in première bij Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool. Niet eerder was deze roman op het Nederlands toneel te zien. Acht fantastische acteurs bouwen samen een Tsjechoviaanse wereld, waarin de grenzen tussen toen en nu, tussen zijn en spelen, tussen spel en bittere ernst steeds meer vervagen. Gewapend met een emmer wodka en twee geladen pistolen vechten ze samen de filosofische strijd over wat het goede leven is voor eens en altijd uit.

 


 

Von Koren: “In het belang van de mensheid én in hun eigen belang moet dit soort mensen gewoon worden uitgeroeid.”

 

Credits

van Het Nationale Theater i.s.m. Toneelgroep Oostpool tekst Anton Tsjechov bewerking Jacob Derwig en Jeroen De Man regie Jeroen De Man met Jacqueline Blom, Jacob Derwig, Teun Luijkx e.a. 
 
 
inleiding om 19.00 uur

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten