Fotografie: Patrick Hertzog
vr 22 feb ’19 20:00 - 21:00

Hotel Modern & Arthur Sauer

De Grote Oorlog
22 feb ’19
20:00 - 21:00
  • vr 22 feb ’19
    20:00 - 21:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Vanuit de loopgraven schreven miljoenen soldaten brieven naar hun dierbaren. Theatergroep Hotel Modern en componist Arthur Sauer doen een poging de ervaringen van deze soldaten voelbaar te maken. Op de speelvloer staat een miniatuur filmset: het landschap van het westelijk front nagebouwd met potgrond, peterselie en roestige spijkers. Met poppen, spectaculaire special effects en een live uitgevoerde soundtrack wordt de loopgravenstrijd indringend verbeeld.

1914-1918.
Vanuit de loopgraven schreven miljoenen soldaten brieven naar hun dierbaren. Miljoenen stierven in het vuur en de modder, miljoenen kwamen thuis met verhalen die niet verteld of gehoord konden worden. Zoals na elke oorlog.

In De Grote Oorlog maken de spelers de ervaringen van de soldaten voelbaar. Op de speelvloer staat een miniatuur filmset: het landschap van het westelijk front nagebouwd met potgrond, peterselie en roestige spijkers. Met poppen, spectaculaire special effects en een live uitgevoerde soundtrack wordt de loopgravenstrijd indringend verbeeld.

De Grote Oorlog ging in 2001 in première, won diverse prijzen en werd een wereldhit: de voorstelling speelde o.a. in Parijs, Rome, Moskou, Milaan, Hong Kong, Singapore, Australië en Los Angeles.

Het is net echt. Het is de enige juiste stijl om het onvoorstelbare draaglijk te maken. (…) deze voorstelling, die stil maakt, doet een ongekend beroep op de verbeelding.

NRC Handelsblad

Credits

regie Pauline Kalker scenario Pauline Kalker, Arlène Hoornweg, Herman Helle spel Maartje van den Brink, Menno Vroon, Laura Mentink, Arlène Hoornweg, Herman Helle, Pauline Kalker (in wisselende samenstelling)
met dank aan André Dekker en de Rotterdamse Schouwburg
 
inleiding om 19.00 uur
Inleiding wordt gegeven door Pauline Kalker, een van de makers en spelers van De Grote Oorlog én een van de oprichters van Hotel Modern en componist Arthur Sauer, die het bijzondere geluid maakt bij deze ‘live animatie-voorstelling’.
 
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie