anti-sprookje voor volwassenen

What’s in a fairytale?! - Bambi

Toneelgroep Oostpool
7 mrt ’19
-
9 mrt ’19
 • do 7 mrt ’19
  20:00 - 22:00
  Stadsschouwburg Theaterzaal
  geweest
 • vr 8 mrt ’19
  20:00 - 22:00
  Stadsschouwburg Theaterzaal
  geweest
 • za 9 mrt ’19
  20:00 - 22:00
  Stadsschouwburg Theaterzaal
  geweest
 • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Anti-sprookje voor volwassenen. Het eens zo onschuldige hertje neemt de regie. Letterlijk. Gooi al je vooroordelen overboord en maak je op voor grootse satire.

 

zaterdag 9 maart is de première
bezoek deze feestelijke avond met een bijzondere inleiding en een fijne afterparty
donderdag 7 en vrijdag 8 maart zijn de try-outs
bezoek een van deze avonden, vooraf kunt u een hapje eten in de schouwburg (koop dan de combi-ticket!)

Heb je je weleens afgevraagd waarom alle sprookjes eindigen met ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’? Wat er gebeurt als kwaad het wint van goed, de prinses niet wakker wordt, of de prinses de prins redt in plaats van andersom? Iconische sprookjes en legendes doen al eeuwen de ronde. We lezen ze voor aan onze kinderen, maar denken we nog wel na over wat de verhalen écht betekenen?

 

Bambi is na Robin Hood het tweede deel in de theaterreeks What’s in a fairytale?! waarin oeroude verhalen met nieuwe ogen worden bekeken.

 

Wat weet jij eigenlijk van Bambi?
In 1923 schreef de Oostenrijkse schrijver Felix Salten zijn roman Bambi, een leven in het woud. Bambi groeit op, the hard way: de jager schiet zijn moeder dood. Of je nu het boek leest of de Disney-film ziet, het is misschien wel het zieligste verhaal ooit; een lief klein hertje zonder mama.

 

Regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht vragen zich in Bambi af waarom dat zo zielig is? Willen we liever slachtoffer zijn dan dader? Het Bambi-verhaal geeft hen aanleiding om de ogenschijnlijk natuurlijke verdeling tussen daders en slachtoffers binnenste buiten te keren. Want was Bambi eigenlijk wel zo zielig? Bambi zelf geeft het antwoord. In deze voorstelling zie je het eens zo onschuldige hertje zoals je hem nooit eerder zag: als regisseur van zijn eigen verhaal. Het echte verhaal. Maak kennis met Bambi Claessens: #therealbambi.

Credits

tekst Joachim Robbrecht regie Sarah Moeremans spel Kharim Amier, Benny Claessens, Joep van der Geest, Tommie Kinneging, Mirjam Stolwijk, Maureen Teeuwen en Louis van der Waal scenografie Dorothee Curio lichtontwerp Jan Steinfatt kostuums Daphne de Winkel dramaturgie Madelon Kooijman, Barbara van lindt en Lisa Skwirbles regie-assistent Gavin - Viano Fabri
 
inleiding om 19.00 uur, uitsluitend op zaterdag 9 maart
eten om 18:45 uur, uitsluitend op donderdag 7 en vrijdag 8 maart 
 

KOMT U MEE-ETEN?
Op 7 en 8 maart speelt Toneelgroep Oostpool de try-outs van haar nieuwste voorstelling Bambi. Voorafgaand aan de voorstelling nodigen wij het publiek uit voor een hapje eten in de Stadsschouwburg. Combi-ticket voorstelling + eten (lichte maaltijd inclusief drankje) kost €25,-
Tussen 18:45 en 19:30 wordt de maaltijd geserveerd. Aanvang voorstelling 20:00. Aan de vegetariërs wordt gedacht.
Heeft u al een ticket voor deze avond en wilt u mee-eten, neem dan contact op met onze kassa.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie