Fotografie: Nichon Glerum
een feelgood voorstelling over het leven zelf

237 redenen om door te gaan

Orkater | Leopold Witte & Geert Lageveen
24 apr ’19
20:00
  • wo 24 apr ’19
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Opnieuw geven Geert Lageveen en Leopold Witte zich bloot. Ze hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Hoe willen ze herinnerd worden? Is er leven na de seks? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje?

Fotografie: Nichon Glerum

Acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Welke rol willen ze in dit leven nog spelen? Hoe moeilijk gaan het zichzelf nog maken? Hoe willen ze herinnerd worden? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje?


Om een antwoord te vinden op die vragen, leggen Geert en Leopold elkaar het vuur aan de schenen. Op dezelfde persoonlijke en herkenbare manier als in hun veelgeprezen voorstelling 237 redenen voor seks, steggelen de mannen dit keer over de dood. Waar de één de dood omarmt als deel van het leven, bezweert de andere haar door allerlei doelen te stellen. Losjes associëren de twee mannen rond het thema, terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten.


Regisseur Michiel de Regt laat de twee doen waar ze goed in zijn: een theatrale versie spelen van zichzelf. 237 redenen om door te gaan speelde in 2017 als lunchvoorstelling in Theater Bellevue en wordt wegens succes vanaf september 2018 in langere versie door het hele land gespeeld.

 

Bent u een liefhebber van het gezelschap Orkater? Vrijdag 16 november staan ze in arthouse LUX in Nijmegen met de voorstelling 'Kill all Kids'.

Humor houdt de dood op afstand ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Theaterkrant, Mieke Zijlmans

"Alles aan deze voorstelling klopt. De teksten van Geert Lageveen en Leopold Witte zijn beurtelings hartverwarmend, scherp, vilein, grappig en gemeen, in een mix die werkt. De acteurs zijn extreem aan elkaar gewaagd, vullen elkaar aan waar dat moet en staan haaks op elkaar als dat beter werkt."

 

Wéér een briljantje ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Leeuwarder Courant & Dagblad van het Noorden, Jacques d’Ancona
"Geert Lageveen en Leopold Witte scheppen hun eigen autonomie, maar in het samenspel horen ze organisch bij elkaar. Zo’n schitterend naturel tref je sporadisch aan en gooi je niet weg."
 

Credits

Spel en tekst Geert Lageveen, Leopold Witte
regie:
Michiel de Regt
dramaturgie: Laura van Dolron
Fotografie
Nichon Glerum

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie