Casablanca

Van de makers van Oeroeg en Gejaagd door de wind
1 mei ’19
20:00
  • wo 1 mei ’19
    20:00 - 21:25
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u hier.

Dit fraaie nieuwe muziektheaterstuk verbindt onze geschiedenis aan de prangende actualiteit; toen vluchtte men Europa uit. Nu vluchten velen Europa in. De voorstelling speelt zich af in een stad van mogelijkheden en corruptie, van mensenhandel en van liefde. Velen leven tussen hoop en wanhoop. Dit beladen liefdesdrama, tegen een historische én actuele achtergrond, is daarmee een voorstelling voor ons allemaal.

Het indringende liefdesverhaal nu op het toneel, met in de hoofrollen Stefan Rokebrand (Chez Brood, Celblok H) en Jamie Grant (KLEM, LEEF!). In een schemerige wereld vol politiek en heroïek ontvouwt zich een allesomvattend en venijnig liefdesverhaal, waarin onmogelijke keuzes moeten worden gemaakt.

Na Gejaagd door de wind brengt Madeleine Matzer nu Casablanca, in een bewerking van Jibbe Willems (Pinkpop, Eyes Wide Shut) – een van de beste theaterauteurs van dit moment . Met prachtige, nieuw gecomponeerde muziek van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker.

Musical Award winnaar Rokebrand heeft een robuuste charme, een stevige zangstem, musicalervaring, power en charisma
De Volkskrant

Credits

Tekst Jibbe Willems
Regie Madeleine Matzer
Spel Stefan Rokebrand, Jamie Grant, Tjebbo Gerritsma, Gürkan Küçüksentürk e.a.
Muziek Helge Slikker
Fotografie Phile Deprez

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie