Toneelgroep Maastricht met Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger

Noem het maar liefde

Muziektheater over verleiding, verlangen en het snakken naar echte liefde
wo 29
mei

De liefde gaat voorbij aan rangen, standen, leeftijd, of praktische bezwaren. Op het terrein van de liefde is alles mogelijk. Het is de enige plek waar de mens echt vrij is en kan zijn wie hij had willen worden. De liefde is immers een fictie die zich niets aantrekt van de werkelijkheid.

 

Fotografie: To Huidenkoper en Janey van Ierland
Fotografie: To Huidenkoper en Janey van Ierland
Onderdeel van:
Inleidingen

Geïnspireerd op Arthur Schnitzlers Reigen (1900) laat Pfeijffer op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de sexuele moraal anno nu. In scènes en liederen wordt Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en het snakken naar echte liefde.


Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer in een regie van artistiek leider Michel Sluysmans. Het stuk beschrijft 15 scènes die onherroepelijk uitdraaien op het consumeren van de liefde. 15 scènes, 15 personages, 15 keer seks.

In Noem het maar liefde stellen schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans zichzelf de vraag: Wat is de betekenis van liefde en lust in een wereld waarin niets meer is wat het lijkt? Eerder werkten zij bij Toneelgroep Maastricht succesvol samen in De Advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

Credits

tekst Ilja Leonard Pfeiffer met Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Jan Paul Buijs, Jouman Fattal, Viktor Griffioen, Elisabeth De Loore regie  Michel Sluysmans muziek  Viktor Griffioen fotografie Stephan Vanfleteren

inleiding om 19.00 uur

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten