Fotografie: To Huidenkoper en Janey van Ierland
Toneelgroep Maastricht met Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger

Noem het maar liefde

Een komedie van lust en genegenheid
29 mei ’19
20:00
  • wo 29 mei ’19
    20:00 - 22:10
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

De liefde gaat voorbij aan rangen, standen, leeftijd, of praktische bezwaren. Op het terrein van de liefde is alles mogelijk. Het is de enige plek waar de mens echt vrij is en kan zijn wie hij had willen worden. De liefde is immers een fictie die zich niets aantrekt van de werkelijkheid.

 

Inleiding om 19.00 uur door Jeroen Spitzenberger over de thematiek van het stuk en het repetitieproces.

 

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe komedie van Ilja Leonard Pfeijffer. Het stuk is een estafette van ontmoetingen die zich afspelen in het fameuze Majestic Imperial Hotel, waar in honderden kamers ruimte is voor eenzaamheid. De oude rockster en zijn willige groupie, de corpulente directeur en zijn ambitieuze secretaresse, de homoseksuele barman en de alleenstaande vrouw, het bejaarde stel, de succesvollen en de mislukten, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar ware liefde.

 

Pfeijffer laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde in de 21e eeuw, waarin seks en liefde niet zelden met elkaar worden verward, met alle gevolgen van dien. De scènes worden aaneengesmeed door een live-band, gevormd door de acteurs zelf, o.l.v. Viktor Griffioen. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans wordt Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit.

Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

 
 

Onderdeel van:
Inleidingen

De Volkskrant, Hein Janssen ***** - wo 13 maart 2019

“Een feest van een voorstelling”
“Pfeijffers tekst is een geraffineerde mix”
 

NRC, Kester Freriks **** – ma 11 maart 2019
“Noem het maar liefde biedt een eclectische kijk op liefde en verlangen.”

 

Scènes.nl, Jos Schuring ***** - zo 14 april 2019
“Zeldzaam geslaagd, alles klopt”

 

Credits

spel Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Jan Paul Buijs, Jouman Fattal, Viktor Griffioen, Elisabeth De Loore tekst Ilja Leonard Pfeijffer regie Michel Sluysmans muziek Viktor Griffioen decorontwerp Michiel Voet lichtontwerp Bart van den Heuvel kostuumontwerp Sabine Snijders geluidsontwerp Bauke Moerman dramaturgie Paul Slangen

inleiding om 19.00 uur door Jeroen Spitzenberger over de thematiek van het stuk en het repetitieproces.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie