Toneelgroep Maastricht met Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger

Noem het maar liefde

Een komedie van lust en genegenheid
29 mei ’19
20:00
  • wo 29 mei ’19
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u hier.

De liefde gaat voorbij aan rangen, standen, leeftijd, of praktische bezwaren. Op het terrein van de liefde is alles mogelijk. Het is de enige plek waar de mens echt vrij is en kan zijn wie hij had willen worden. De liefde is immers een fictie die zich niets aantrekt van de werkelijkheid.

 

Inleiding om 19.00 uur door Jeroen Spitzenberger over de thematiek van het stuk en het repetitieproces.

 

Fotografie: To Huidenkoper en Janey van Ierland
Fotografie: To Huidenkoper en Janey van Ierland
Fotografie: Ben van Duin
Fotografie: Ben van Duin
Fotografie: Ben van Duin
Fotografie: Ben van Duin
Fotografie: Ben van Duin
Fotografie: Ben van Duin

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe komedie van Ilja Leonard Pfeijffer. Het stuk is een estafette van ontmoetingen die zich afspelen in het fameuze Majestic Imperial Hotel, waar in honderden kamers ruimte is voor eenzaamheid. De oude rockster en zijn willige groupie, de corpulente directeur en zijn ambitieuze secretaresse, de homoseksuele barman en de alleenstaande vrouw, het bejaarde stel, de succesvollen en de mislukten, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar ware liefde.

 

Pfeijffer laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde in de 21e eeuw, waarin seks en liefde niet zelden met elkaar worden verward, met alle gevolgen van dien. De scènes worden aaneengesmeed door een live-band, gevormd door de acteurs zelf, o.l.v. Viktor Griffioen. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans wordt Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit.

Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

 

De pers over De advocaat:
‘De Advocaat is een vijfsterrenvoorstelling’ ***** De Limburger
‘Alles is theater in deze voorstelling’ **** NRC Handelsblad
De pers over Brieven uit Genua:
‘Theater dat licht voelt, maar bol staat van betekenis’ **** De Volkskrant
‘Literair muziektheater om te koesteren’ ***** Theaterkrant
 

Credits

spel Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Jan Paul Buijs, Jouman Fattal, Viktor Griffioen, Elisabeth De Loore tekst Ilja Leonard Pfeijffer regie Michel Sluysmans muziek Viktor Griffioen decorontwerp Michiel Voet lichtontwerp Bart van den Heuvel kostuumontwerp Sabine Snijders geluidsontwerp Bauke Moerman dramaturgie Paul Slangen

inleiding om 19.00 uur door Jeroen Spitzenberger over de thematiek van het stuk en het repetitieproces.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie