Fotografie: Mark Engelen
za 1 jun ’19 20:00

Art

Met Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom
1 jun ’19
20:00
  • za 1 jun ’19
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

- ‘Vre-se-lijk!’
- ‘Hoe heb je dit in godsnaam kunnen kopen?’


Als Serge zijn nieuwste kunstaankoop aan zijn vrienden Mark en Ivan laat zien reageren zij niet zoals hij verwacht. Hij is verguld van het nieuwe kunstwerk, zij verklaren hem voor gek dat hij een fortuin heeft uitgegeven aan een compleet wit schilderij met een paar witte diagonale lijnen. De drie vrienden belanden in een verhitte discussie. Als hun argumenten steeds persoonlijker worden gebruiken ze het schilderij als excuus om elkaar eens goed de waarheid te zeggen. En zetten daarmee hun vriendschap van vijftien jaar op het spel. Als Serge zijn vrienden uiteindelijk de ultieme uitdaging voorstelt moet blijken hoe sterk hun band is.

Art is een van de meest bekende en succesvolle toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. De première van het van oorsprong Franse toneelstuk vond bijna 25 jaar geleden plaats in Parijs en is sindsdien verschillende keren onderscheiden, waaronder met een Laurence Olivier Award en Tony Award voor Best Play en een Olivier Award voor Best Comedy. Art is een komedie over vriendschap en wat er gebeurt als die onder druk komt te staan. In deze hagelnieuwe uitvoering kruipen Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in de huid van de drie vrienden, die al bekvechtend over een wit schilderij hun vriendschap testen. Nu moet blijken of hun vriendschap echt is of toch slechts een illusie.

Inleiding in het Theatercafé om 19.00 uur.

Onderdeel van:
Inleidingen

Credits

Tekst Yasmina Reza
Vertaling  Coot van Doesburgh
Regie  Paula Bangels
Met  Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom
Fotografie Mark Engelen
Producent  KemnaSenf

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie