Calefax & Matthew Barley (cello)

19 okt ’18
20:15
  • vr 19 okt ’18
    20:15 - 21:30
    De Vereeniging Kleine Zaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u in de link.

Let op: geen lift aanwezig komende vrijdag i.v.m. renovatie.

Zoals u wellicht weet wordt Concertgebouw De Vereeniging gerenoveerd. Dit vindt voornamelijk backstage plaats maar ook aan de voorzijde worden wat verbeteringen gedaan. Ondanks vele inspanningen is het helaas daardoor niet mogelijk om op 19 oktober de personenlift (torenzijde) naar de Kleine Zaal te gebruiken. De Kleine Zaal is daardoor enkel toegankelijk via de trap in de foyer.

Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen – en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podium-presentatie. Dankzij de talloze reizen en samenwerkingen met andere musici staan ze daarbij open voor invloeden uit de wereldmuziek, jazz en improvisatie.

 

In de avontuurlijke Engelse cellist Matthew Barley vindt Calefax een gedroomde ‘partner in crime’. Deze meestercellist voelt zich net zo thuis in de renaissance en de romantiek als in een hedendaagse elektronische omgeving. Barley: “In de samenwerking met Calefax komt voor mij een droom uit – de gelegenheid om het celloconcert van Walton, één van de topstukken uit het cellorepertoire, in een kamermuzieksetting te spelen.”

De vijf rietblazers van Calefax werken voor het eerst samen met een cellist en maken dankbaar gebruik van het enorme bereik van dit koninklijke instrument.

Credits

Dvořák deel 1 uit Serenade Purcell / Tye Consort Music Bach Cello Suite Fitkin Tracking Yesterday’s England Buis The Swimmer Walton Celloconcert

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie