ism Cantus Domus Berlin

Symfonieorkest Nijmegen

Requiem van Verdi
6 nov ’18
-
19 mei ’19
 • di 6 nov ’18
  20:15
  De Vereeniging Concertzaal / vrije plaatskeuze
  geweest
 • zo 19 mei ’19
  15:00
  De Vereeniging Concertzaal / vrije plaatskeuze
  geweest
 • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Het Symfonieorkest Nijmegen is ook dit voorjaar weer te gast in De Vereeniging in Nijmegen. Zij verzorgen samen met het Berlijnse koor Cantus Domus het Requiem van Giuseppe Verdi.

Zelden heeft de tekst van het Requiem indrukwekkender geklonken dan in de visie van Giuseppe Verdi. Met vier solisten, een groot koor en een minstens even groot orkest, maakte Verdi van de Latijnse dodenmis een bijzondere belevenis. Geschreven in 1874 ter nagedachtenis van de door hem zo bewonderde dichter Alessandro Manzoni, zag Verdi zijn Requiem niet zozeer als een liturgisch stuk, maar meer als zijn persoonlijke ontboezeming bij de teksten van de verschillende delen. Als operacomponist bij uitstek benadert hij de woorden met een theatrale grandeur met zeer uiteenlopende stemmingen.


Intens is de smeekbede om bevrijding van de eeuwige dood in het Libera me, ronduit huiveringwekkend is de doodsangst voor het laatste oordeel in het Dies irae. Verdi geeft het koor een substantieel aandeel in het geheel, maar vergt ook het uiterste van de zangers met het achtstemmige Sanctus als hoogtepunt. Voor het Cantus Domus Berlin en zijn dirigent Ralf Sochachzewsky een uitdaging die zij met verve aannemen.
 

www.symfonieorkestnijmegen.nl

Credits

 

dirigent Ralf Sochachzewsky sopraan Jeanette van Schaik mezzosopraan Iris van Wijnen tenor Michael Zabanoff bas Jaco Huijpen
programma Requiem van Giuseppe Verdi

 

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie